Naravne barve za lase - barvanje las je lahko tudi zdravo!

28. 5. 2018 // Lepota / Frizure

Če ste naveličane barvanja las z običajnimi barvami, ki predvsem pri svetlenju poškodujejo vaše lase in jim odvzamejo naraven lesk, posezite po naravnih barvah za lase, ki imajo na lase in lasišče kup pozitivnih učinkov. V nadaljevanju preverite, kateri so to in kako lahko lase ne le obarvate, ampak tudi negujete in jim povrnete naraven lesk ...

Zakaj je kana (najbolj pogosta izmed naravnih barv za lase, ki jih lahko spoznate tukaj) koristna za lase?

V kani se nahaja taninska molekula, ki se veže s keratinom v laseh in jih na ta način obarva, pri tem pa las ne poškoduje. Kemične barve za lase (v škatli boste našli dva produkta, ki ju je potrebno zmešati) v večini primerov delujejo tako, da las odprejo in ga na ta način obarvajo, kana pa deluje tako, da se meša le z vodo in med barvanjem las ne odpre, ampak ​jih​ obloži od zunaj in ​jih ne le obarva, ampak tudi zaščiti in neguje.

Lasišče je del naše kože, koža pa je naš največji organ, ki prepreden s kapilarami in lojnicami, absorbira vse, kar nanesemo nanj. Lasišče je še posebej gosto prepredeno s ka​pi​larami, živčnimi končiči in lojnicami. Prav tako nima maščobnega podkožja, kar pomeni, da ​vase ​še hitreje posrka vse, kar nanesemo nanj. Ker na tržišču obstaja neverjetno število sintetičnih barv, šamponov ​i​n ostalih produktov za lase, je dobro preveriti, kaj vsebujejo produkti, ki jih iz trgovine odnesemo domov. Zdravju neprijazne sestavine, ki jih najdemo v večini sintetičnih produktov povezujejo tudi z rakom na mehurju, hormonskimi motnjami, alergijami in izpdanj​em​ las. Temu se lahko izognemo z uporabo naravnih barv, kot je kana, in ostalih ​naravnih ​lepotnih produktov.

Kana je 100% naravna barva, ki ne vsebuje amoniaka, rakotvornih snovi, oksodantov, ne uniči naravnega pigmenta in nima destruktivnega kemijskega učinka. Gre za rastlinski prašek, ki se pri barvanju las meša z vodo in v nasprotju z barvami ne škodi lasem, ampak jih obda z zaščitnim slojem, ki je kos tudi poletnemu soncu in morski vodi.

V kolikor se izogibate barvanja las doma, se lahko na barvanje s 100% rastlinskimi barvami prijavite pri Maši v salonu M&S Hair, ki ima na tem področju že dolgoletne izkušnje (13 let, kar pomeni, da je na tem področju prava pionirka). Ker barvanje las z naravnimi barvami traja več ur, imate tako priložnost, da ta čas preživite na pedikuri, manikuri, na masažnem stolu ob prebiranju revij ali branju knjige ... V kolikor se vam ne da preživeti toliko časa v salonu, Maša ponuje možnost, da vam nanese kano v salonu, ter poda navodila, kako si izprati kano iz las doma.

V. J.

Foto: Allthingshair

screen_shot_2018-05-25_at_13_34_19.jpg