Miti in resnice o naravnih barvah za lase

11. 10. 2018 // Lepota / Frizure

Če ste naveličane pekočega občutka ob nanosu barve za lase, oziroma ste ljubiteljica vsega naravnega, so naravne barve za lase odlična izbira za vas. Seveda govorimo o naravnih, 100% rastlinskih barvah in ne o takoimenovanih bio barvah, katere tako kot običajne, konvencionalne barve, vsebujejo kemične sestavine za lase in vrsto dodatkov. Več o naravnih barvah za lase spreberite tukaj, v nadaljevanju pa smo za vas razbili še nekaj dodatnih mitov o le-teh. Ker na svetu še vedno obstajajo dvomljivci, ki ne zaupajo frizerjem, ki prisegajo na naravne barve za lase ...

Naravne barve za lase ne prekrijejo sivih las, saj ne vsebujejo kemičnih sestavin.
Mit! Naravne barve prekrijejo tudi sive lase, barvanje pa je najbolj učinkovito, če to opravi izkušen frizer, ki lase pred tem umije z glino in naravnim šamponom.

Edina naravna barva za lase je kana, ki lase obarva v živo rdečo barvo.
Mit! Poznamo številne rastline, s katerimi lahko lase obarvamao v poljubne odtenke. Več o tem preberite tukaj.

Lasje bodo po barvanju z naravnimi barvami za lase zeleni/rumeni/oranžni, ...
Mit! Če naravno barvo nanesemo pravilno, bo po 24 urah barva takšna, kot smo jo izbrali. Rastlinske barve, ki se mešajo le z vodo, delujejo še po tem, ko jih speremo iz las. Klorofil, ki ga vsebujejo, namreč potrebuje približno 24 ur, da gre iz lasu. Šele po tem času je viden dejanski rezultat barve. Zato nekateri trdijo, da je barva takoj po izpiranju zelenkasta, preintezivna ali rumena.

Naravne barve za lase ne smemo uporabiti po tem, ko smo lase pobarvali z običajno barvo za lase.
Mit! Tudi po barvanju z običajno barvo za lase lahko lase pobarvamo z naravno barvo.

Naravna barva zaduši lase.
Mit! Ravno nasprotno - lase zaduši in uniči barva za lase, ki vsebuje kemične sestavine.

Naravna barva je dražja kot običajna.
Mit! Ravno nasprotno - naravna barva stane manj kot tista, ki vsebuje kemične sestavine.

Naravna barva zamaši odtoke.
Mit! Naravna barva odtokov ne zamaši.

Barvanje z naravno barvo je zamudno.
Resnica! Naravne barve morajo na laseh delovati vsaj 2 uri, pred tem pa je pomemben postopek očiščevanja lasišča in las.

V kolikor bi radi preizkusili naravne barve za lase, a se barvanju las doma izogibate, če se le da, se lahko na barvanje s 100% rastlinskimi barvami prijavite pri Maši v salonu M&S Hair, ki ima na tem področju že dolgoletne izkušnje (13 let, kar pomeni, da je na tem področju prava pionirka). Ker barvanje las z naravnimi barvami traja več ur, imate tako priložnost, da ta čas preživite na pedikuri, manikuri, na masažnem stolu ob prebiranju revij ali branju knjige. V kolikor se vam ne da preživeti toliko časa v salonu, Maša ponuje možnost, da vam nanese kano v salonu, ter poda navodila, kako si izprati kano iz las doma.

V. J.

Foto: Real Simple

2.jpg