6 nasvetov za vzdrževanje vsakodnevno popolne pričeske

20. 8. 2022 // Lepota / Frizure

Ali si želite imeti fantastične lase vsak dan? Kdo si jih ne, kajne? Enostavno se ne počutimo ok, če gremo od doma brez urejene frizure. Pa naj bo to umetelno pofenirana frizura ali le urejen konjski rep. Poleg tega lasje uokvirjajo obraz in so pokazatelj ne/urejenosti osebe. Če si tudi vi želite vsak dan imeti popolno pričesko, preverite, kako lahko s 6 preprostimi triki to tudi dosežete.

Z upoštevanjem teh 6 nasvetov za vzdrževanje vsakodnevne popolne pričeske boste vedno videti dobro!

Poiščite svojo rutino

Vsaka ženska ima svoje potrebe in želje glede svojih las. Preproste bodo lase postrigle naravnost in jih negovale s kakovostnimi produkti, ekscentrične pa bodo vanje vpele še kak podaljšek in jih pobarvale na svoj najljubši pastelni odtenek. Poiščite frizuro, ki vam resnično ustreza in se potem tega držite.

Pravilna prehrana

Kar vnesete vase, ima učinek tudi na kožo, lase in nohte. Ključnega pomena za hitro rast las so omega-3 maščobne kisline, ki jih najdemo v avokadih, mastnih ribah in oljčnem olju.

Hladna voda

Ste že opazile, da se lasje lepše bleščijo, če jih umivate s hladnejšo vodo? Vroča voda ne izsuši le vaše kože, ampak tudi lase!

Umivanje las

Las nikar ne umivajte vsak dan. To ne izsuši le las, ampak ni dobro tudi za vaše lasišče. Če nimate mastnih las, lase umivajte le dvakrat na teden.

Drgnjenje

Po umivanju las nikar ne drgnite z brisačo, ampak jih le nežno zavijte vanjo. Tako se boste izognile nepotrebni škodi, ki jo lahko močno drgnjenje pusti na vaših laseh.

Redno striženje konic

Idelano bi bilo, če bi lase postrigle na vsake 6 do 8 tednov. Tako bodo vaše konice vedno zdrave, pričeska pa videti urejena

V. J.

Foto: Unsplash / Baylee Gramling

baylee-gramling-a3xr2mvjt5m-unsplash.jpg