10 skrivnosti zdravih in lepih las

15. 3. 2024 // Lepota / Frizure

Popolna frizura z zdravimi lasmi čudovito uokviri obraz in nam da tisto potrebno dozo samozavesti, s katero gremo lažje čez dan. Če si tudi vi želite imeti popolno pričesko skozi celotno leto, preverite, kako lahko z 10 preprostimi triki to tudi dosežete!

Z upoštevanjem teh 10 nasvetov za vzdrževanje vsakodnevno popolne pričeske boste vedno videti dobro!

Poiščite ustrezne produkte

Imate mastno ali suho lasišče? Ravne ali skodrane lase? Tanke ali goste? Nego poiščite ustrezno glede na tip vaših las in takoj boste opazile razliko!

Globinska nega

Lase natrite z balzamom ali masko za lase in produkt pustite delovati čez noč. Zjutraj lase operite in navdušene boste nad mehkobo las!

Menjava produktov

Enkrat ali dvakrat na teden lase operite z malo boljšimi produkti, lasje namreč lahko postanejo 'imuni' na določene proizvode. Menjava bo poživila tako lase kot nego!

Stran z elastikami

Elastike - še posebej ožje - lase poškodujejo. Spenjajte jih raje s krokodilčki ali čim debelejšimi mehkimi elastikami.

Učenje trikov

Za urejanje pričeske ni potrebno, da ste profesionalno izšolana frizerka. Na YouTube poiščite video tutorial, kako pofenirati ali skodrati pričesko, ter se naučite nekaj zlata vrednih trikov.

Hladna voda

Ste že opazile, da se lasje lepše bleščijo, če jih umivate s hladnejšo vodo? Vroča voda ne izsuši le vaše kože, ampak tudi lase!

Drgnjenje

Po umivanju las nikar ne drgnite z brisačo, ampak jih le nežno zavijte vanjo. Tako se boste izognile nepotrebni škodi, ki jo lahko močno drgnjenje pusti na vaših laseh.

Redno striženje konic

Idelano bi bilo, če bi lase postrigle na vsake 6 do 8 tednov. Tako bodo vaše konice vedno zdrave, pričeska pa videti urejena.

Olivno olje

Enkrat na teden lase pred spanjem natrite z olivnim oljem, ki lase navlaži in nahrani. Zjutraj lase operite in navdušene boste nad učinkom!

Pravilno česanje

Z razčesavanjem las pričnite spodaj in nato nadaljujte po dolžini las navzgor. Za razčesavanje uporabite glavnik, saj le-ta las ne lomi v tolikšni meri kot nekatere grobe krtače.

V. J.

Foto: @TARYNRAELEEPHOTOGRAPHY

1.jpg