Beauty workshop: 1.korak

20. 5. 2015 // Kolumne / Maja Šušnjara

Če ličenje ni vaše vsakdanje področje, potem se verjetno kdaj vprašate, kje in kako naj se tega sploh lotim. Bomo šli lepo počasi in začeli na začetku.

Prvi korak ličenja se torej ne začne kar z nanašanjem kozmetičnih izdelkov, temveč je potrebno najprej ugotoviti nekaj osnovnih značilnosti vaše kože. Je vaša koža mastna, suha, mešana? Je problematična in občutljiva? Morda na kaj tudi alergična? To je pomebno predvsem zaradi uporabe in izbora pravih izdelkov, saj bo make up le tako dovolj dolgo obstojen in ravno prav opazen. Še posebej so ti podatki pomembni pri izboru izdelkov, ko se lotevamo temeljev naše “hiše” – torej podlage. Od izbora prave kreme, make up baze, tipa pudra ipd., a o tem bomo podrobneje govorili kdaj drugič.

Tokrat pa, kot se za prve vrstice spodobi, spoznajmo osnovne pogoje. Na kaj moramo biti pazljivi, predno se lotimo ustvarjalnega dela?

O le osnovnih pogojih govorim zato, ker idealnih razmer niti jaz v profesionalnem svetu ličenja nimam ali pa res le redko. Pa se vseeno da…

Ustrezna svetloba oziroma osvetlitev

Čista in nahranjena koža

Urejene obrvi

No, pa pojdimo lepo po vrsti.

Svetloba naj bo čim bolj enakomerna. To pomeni, da naj se na obrazu ne pojavljajo sence – zato so luči za ličenje vedno nameščene na ogledalo tako, da obraz dosežejo frontalno in z vseh strani enakomerno. Če pa imate tako kot večina, na voljo le stropno luč, potem je potrebno obraz rahlo privzdigniti in pri ličenju obračati. Ali pa naredite tako kot jaz. Svoj make up preverite v dvigalu, ki je vsaj v mojem primeru odlično in močno razsvetljeno, da se vidi vse – včasih še preveč :)

Če se ličite na dnevni svetlobi, pazite na tisti del obraza, ki je obrnjen stran od okna in je tako v senčni legi. Ne bi se prvič zgodilo, da je na primer desna polovica naličena temneje.

Skratka, vse korake preverjajte z vseh strani.

Čista koža pa je nekaj, kar se mi zdi samo po sebi umevno, a sem se že stokrat do sedaj prepričala, da žal vsi niso takega mnenja. Takole je bilo:

Stranka: “Pozdravljeni! Imam eno vprašanje…”

Jaz: “Seveda, izvolite…”

Stranka: “Zanima me, ali obstaja fiksator za make up?”

Jaz: “Seveda.”

Stranka: “In koliko časa je potem make up obstojen?”

Jaz: “Hm, odvisno od vremenskih razmer in tipa kože, ampak ponavadi dobro narejen make up tako zdrži cel dan in tudi noč, tako da se lahko brez skrbi zabavate do jutra.”

Stranka: “Aha. Ne, ne… Hvala. To že imam… Jaz make up nosim TRI DNI. Pa sem upala, da obstaja kaj, da bi lahko isti make up nosila VES TEDEN.”

OMG! NIMAM BESED!

No, ker so tudi takšni primeri, vas lepo prosim, da svoj obraz redno in dobro čistite in si vsake toliko privoščite tudi piling in hranilno masko. Na koži, ki ni negovana, se puder veliko bolj vidi, saj se ne usede/vpije dobro v kožo. Če koža ni nahranjena, je obstojnost minimalna, saj puder kar posrka. Če poenostavim – če je naša koža lačna, poje vse, kar dobi!

Na koncu pa nam ostanejo obrvi. Nekaj dejstev o obrveh sem želela stlačiti kar sem, ampak bi bila krivična, saj obrvi zaslužijo svoj prostor, zato vam vse, kar vem o obrveh, povem prihodnjič, za danes pa en, na trdnih tleh stoječ kliše:

Urejene obrvi so okvir obraza. In pika!

Se beremo kmalu,

Kiss in uživajte pomlad z vsemi barvami, ki nam jih ponuja :)

Maja

Foto: Cleanskin

wash.jpg