Modna norišnica

9. 10. 2015 // Kolumne / Maja Malnar

NY, London, Milano, Pariz ... težko rečem, kje mi je bilo najbolj všeč, saj je vsako mesto po sebi posebno. Potem pa še različna moda v vsakem mestu, ki pusti dodaten vtis. Ravno sem se vrnila s Fashion Weekov in sem še vedno brez besed od navdušenja. Poleg sedenja v prvih vrstah na največjih showih sem imela priliko spoznati večino designerjev, drugih bloggerk, stilistov in ljudi v modi. Med drugim sem zgradila prijateljstvo s kreativnim vodjem Balmaina, kar je sigurno vrhunec mojega potovanja. Včasih ko pomislim, kaj se je vse zgodilo v preteklih 3 tednih, se mi zdi, da sanjam ...

Torej, kar se mode tiče, bi rekla, da sta moja favorita definitivno Pariz in Milano. V Milanu sem se udeležila večine showov, med drugim sem obiskala modne revije modnih hiš Moschino, Cavalli, Versace, Richmond, Trusardi in Missoni. Poleg tega sem se udeležila tudi vseh raznolikih modnih eventov, večerij in predstavitev ter obiskala showroome. Zelo se veselim tudi prihodnjih sodelovanj z modnimi znamkami, za katera sem se dogovorila v teh tednih.

Samo po sebi, kar se modnih revij tiče, je zame zmagovalno mesto Pariz, njihova moda se mi zdi preprosto najboljša, modne revije pa pravi spektakli. Dior nas je na primer popeljal med cvetlične gredice, Chanel pa je Grand palace tokrat spremenil v letališče. Res noro. "They really know how to do it." Po drugi strani pa so tudi Italijani izjemno kreativni, tudi Moschino je na primer znan po tem, da vsako leto tematasko obarva svoj show. Resnično sem z veseljem prisostvovala in si vse ogledala na lastne oči. Tokrat je bilo vse v stilu dela na cesti, show pa so zaključile junakinje iz pravljic in filmov.

Moj trud je bil zagotovo poplačan, saj je bil eden mojih lookov za show izbran s strani japonskega Voguea kot najboljši ulični stil. Več o moji izkušnji na letošnjemu Fashion Weeku si lahko preberete tudi na mojem angleškem blogu majasdiary.com, spremljate pa me lahko tudi na Instagramu (@majamalnar).

Bisous iz Londona

img_5859.jpgimg_4966.jpg