Top 10 meseca: april 2017

30. 4. 2017 // Kolumne / Fashion.si

Ker sodobne urbane in modno ozaveščene ženske nadvse rade preizkušamo, okušamo in doživljamo nove trende na področju mode, lepote, zabave, kulture, gastronomije in potovanj, sva Irena Lušičić (glavna in odgovorna urednica) in Valentina Jarc (izvršna urednica) pripravili novo uredniško kolumno ‘Top 10 meseca’, ki naj vam v obliki mesečnega nakupovalnega vodiča služi kot vir inspiracije za še bolj kakovostno in izpolnjeno življenje.

Tokrat vam predstavljava top 10 izdelkov, ki so deževnemu aprilu dodali nekaj živahne barvitosti in brez katerih preprosto ne moreva več!

Ireninih top 5

Zabavni našitki s.Oliver

"Med pregledovanjem nove kolekcije znamke s.Oliver sem se navdušila nad mnogimi kosi, mojo pozornost pa so pritegnili tudi zabavni našitki z morsko motiviko, s katerimi bom popestrila svojo jakno iz džinsa in ji tako podarila trendi pridih".

Metalik torbica Tosca Blu

"To pomlad se težko uprem metalik modnim dodatkom in pudrasto rožnatim supergicam. Srebrno torbico Tosca Blu in Guessove supergice sem našla na Maxijevih prodajnih policah".

Ebelin krtačka za čiščenje obraza

"Odkar uporabljam Ebelin krtačko za čiščenje obraza iz dm-a je moja polt še bolj sijoča. Zaradi njene posebne oblike se odlično prilega dlani, mikro fine sintetične ščetine pa poskrbijo, da nežno očistim obraz, vrat in dekolte. S čistilnim sredstvom in krožnimi gibi vsak dan opravim fin mikro piling kože in odstranim vse odmrle delce".

Dišava Quartana Parfums Lilly of the walley

"Na predstavitvi dišav Quartana Parfums v nakupovalni hiši Ikona Ljubljana me je navdušil vonj Lilly of the walley. Gre za zanimiv vonj, ki ga ustanovitelj znamke Joseph Quartana opisuje takole: Legenda pravi, da so šmarnice nastale iz čistih in nedolžnih solz device Marije, ko je jokala za križanim Jezusom. Nedolžnost teh prekrasnih cvetic je obdana z idejo smrtnega strupa, iz tega razloga je sladkemu vonju šmarnic dodan vonj črnega usnja. Prav tako so dodane t.i. mokre note, kar nas skozi razvoj dišave spominja na pretočene solze".

Majica Quotelife

"Ker verjamem, da je vse mogoče, če se hoče, sem bila še kako navdušena, ko sem v spletni prodajalni Quotelife našla bombažno majico T-kroja z napisom 'Believer'. Nosim jo v kombinaciji z večnim džinsom in allstarkami, kar se mi zdi top kombinacija za to pomlad".

Valentininih top 5

Knjiga Kako biti Parižanka vedno in povsod

"Aprila sem nos tiščala v slovenski prevod mednarodne knjižne uspešnice How to be Parisian Wherever you are, ki so jo spisale navdihujoče Parižanke Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret in Sophie Mas. Modne Francozinje o sebi pravijo: “Smo štiri Parižanke in dolgoletne prijateljice, ki živimo v Parizu. Smo štiri ženske z zelo različnimi življenji in osebnostmi, pa vendar nam je skupna ta francoska začimba, ki življenje spremeni v roman.” Knjiga mi je polepšala marsikatero aprilsko popoldne".

Čaj Quotea

"Čaj Quotea sem našla v spletni prodajalni slovenske znamke Quotelife, ki je nastala kot plod treh ljubezni. Ljubezni do citatov, ki se zrcali skozi zaljubljenost v tipografijo in večnem iskanju minimalizma. Ker sem tudi sama ljubiteljica minimalizma in namesto kave med delom raje pijem čaj, se nisem mogla upretu domisleno zapakiranemu čaju, ki sem ga aprila srkala med pisanjem objav v domači pisarni".

'Tote bag' Frachella

"V spomladanski ponudbi slovenske znamke Frachella sedaj najdemo tudi velike torbe iz platna, ki predstavljajo odlično alternativo plastičnim nakupovalnim vrečkam in torbam za na plažo. Vrečo lahko kupimo posebej, dobimo pa jo tudi ob vsakem nakupu nahrbtnika ali torbice".

Dišava Calvin Klein CK All

"Pred dvema desetletjema se je zgodil CK One, revolucionaren unisex koncept dišave, ki je definirala 90-a leta. Odmevna oglasna kampanja Stevena Meisela z androgenima ikonskima modeloma Kate Moss in Jenny Shimizu je slavila zaradi svojega surovega minimalizma in ostre estetike ter postala simbol kulture mladih ter izraz individualizma. To pomlad je prišel čas za novo poglavje v zgodbi CK One. CK All je nova dišava v belem, dišava moderne fluidnosti, ki je navdušila tudi mojo malenkost".

Nova kolekcija Kendall+Kylie

"Ta mesec sem se udeležila predstavitve nove kolekcije znamke Kendall+Kylie, ki je pri nas na voljo v nakupovalni hiši Ikona Ljubljana. Gre za artikle, ki niso zaključek k videzu; so glavni kosi videza, ki "it" dekle ločijo od ostalih. Kolekcija je drzna z veliko ostrimi linijami, prepoznavnimi silhuetami, ki Kendall in Kylie predstavljajo lepoto in samozavest. Navdušili so me bež salonarji in mini torbica, ki dodajo piko na i drugače enostavnemu stilu".

I. L & V. J.

Foto: Klemen Razinger, Irena Lušičić, Valentina Jarc

1.jpg1-1.jpgZabavni našitki s.Oliver
modiana, maxi, quotelife, parižanka, dm, ikona, frachella, ck