5 stvari, ki jih nikar ne nanašajte na obraz!

11. 10. 2020 // Wellness / Telo

Internet je poln DIY lepotnih trikov, s katerimi naj bi v nekaj minutah izboljšale stanje kože na obrazu. Toda, kar lahko naredimo doma, ni vedno dobro za našo kožo, kar se še posebej dobro pokaže na dolgi rok. To so produkti, ki se jih drži sloves, da pripomorejo k izboljšanju kože obraza, a so v resnici izjemno škodljivi in povzročajo suho in razdraženo kožo ter vodijo celo do resnejših problemov s kožo.

Soda bikarbona

Čeprav tekstura sode bikarbone spominja na produkte za piling, je njen pH zdaleč preveč alkalen za nego nežne kože obraza.

Limone

Limonin sok naj bi belil kožo in preprečeval akne. To ni res, saj je limonin sok s pH vrednostjo 2 veliko preveč kisel. Tako kot lahko limonin sok uniči sklenino vaših zob, lahko razdraži tudi kožo vašega obraza.

Lak za lase

Pazite, da pri utrjevanju vaših las produkt ne zaide na vaš obraz, saj lak za lase, geli in ostali produkti za urejanje las povzročajo nečistoče in draženje kože.

Zobna pasta

Zobna pasta bo sicer izsušila mozoljček, a bo izsušila in celo poškodovala tudi kožo okoli njega. Pri boju z mozljčki raje izberite nežen gel aloe vere.

Vazelin

Vazelin v resnici kože ne vlaži, ampak zadržuje, kar je že v njej - poleg vlage tudi vse slabe stvari, ki bi jih drugače koža izločila.

V. J.

Foto: Unsplash / Christopher Campbell

christopher-campbell-wtzgw1nq3fi-unsplash.jpg