S hrano nad prehlad

27. 11. 2015 // Wellness / Prehrana

Nizke temperature s seboj prinašajo nezaželene prehlade, ki se jim lahko z nekaj preprostimi prehranskimi spremembami izognemo v velikem loku. Tukaj je 5 živil, s katerimi povečamo imunsko odpornost in prelisičimo prehlad ...

Koromač

Koromač vsebuje 20% vitamina C, ki poveča imunsko odpornost in pomaga v boju proti nezaželenim boleznim.

Jogurt

Probiotiki v jogurtu telesu pomagajo pri boju z okužbami in pomagajo pri zdravljenju infekcij.

Sladki krompir

Sladki krompir je veliko bolj zdrav od navadnega krompirja, saj vsebuje veliko antioksidantov, ki izboljšujejo delovanje celic.

Česen

Nikar se ne izogibajmo česnu, saj je naravni antibiotik.

Kurkuma

Ne le, da je božanskega okusa, kurkuma pomaga tudi v boju z okužbami in vnetji ter preprečuje škodo, ki jo telesu povzročajo prosti radikali.

M.V.

Foto: Bonnapetit

uvodna.jpg