Recept za veganski jagodni sladoled

24. 3. 2019 // Wellness / Prehrana

Sezona jagod se je že pričela in čas je, da jih porabimo za slastne recepte. Ker pa se najbrž strinjate, da ni lepšega kot uživati v kepici slastnega sladoleda, z vami tokrat delimo recept za veganski jagodni sladoled, s katerim lahko pocrkljate celotno družino popolnoma brez slabe vesti!

Ker sladoled velikokrat predstavlja pravo kalorčno bombo, polno dodanega sladkorja, kalorične smetane in umetnih barvil, smo za vas pripravili recept za zdravo alternativo, ki si jo lahko privoščimo takorekoč vsak dan. Za kremast veganski sladoled iz dveh sestavin potrebujemo:

2 veliki zamrznjeni banani (predhodno narezani na koščke)

pest zamrznjenih jagod

po želji: rastlinsko mleko, mandlji, kokos, orehi, ...

Priprava:

Banano narežemo na koščke in zamrznemo. Očistimo in zamrznemo tudi jagode. V električni mešalec stresemo rahlo odmrznjene bananine koščke in pest jagod. Sestavine zmeljemo do gladkega in postrežemo. Po želji lahko sladoledu dodamo rastlinsko mleko, mandlje, kokosovo moko, orehe, ...

V. J.

Foto: Delicious Everyday

1.jpg