Poletni recept: Budina skleda

16. 7. 2017 // Wellness / Prehrana

Danes si za kosilo privoščite hranilno in zdravo skledo oziroma solato 'Buddha bowl', ki vsebuje poljubne kombinacije iz zelenjave, žit in stročnic. Tokratna bo vsebovala kvinojo, čičeriko, bučko, paradižnik in avokado. Je nadvse hranljiva in okusna - topla ali hladna.

Za 1 budino skledo potrebujemo:

1 skodelico kuhane kvinoje

3/4 skodelice na kocke narezanega paradižnika

3/4 skodelice čičerike

3/4 skodelice na kocke narezane bučke

1/2 majhnega avokada

humus

olivno olje

Za tahini preliv:

2 čajni žlički tahinija

4 žlice vode

ščep soli in česna v prahu

Priprava:

Skuhamo kvinojo. Na kocke oziroma rezine narežemo paradižnik, bučko in avokado. Čičeriko odcedimo. V skodelici zmešamo sestavine za tahinijev preliv. Vse sestavine damo v skledo, pokapamo z olivnim oljem in prelijemo s tahinijevim prelivom. Dober tek!

V. J.

Foto: Emileeats

emilieeats.jpg