Poletna torta iz grškega jogurta in jagodičevja

17. 8. 2019 // Wellness / Prehrana

Poleti za zajtrk najraje jemo kombinacijo kosmičev, grškega jogurta, oreščkov in jagodičevja. Iz podobnih sestavin pa lahko naredimo tudi slastno poletno torto, za katero peka ni potrebna!

Sestavine:

2 skodelici mešanice vaših najljubših oreščkov

10 datljev

ščepec soli

grški jogurt

skodelica jagodičevja

2 žlici agavinega sirupa

Postopek:

Razkoščičene datlje za 10 minut namočimo v mlačni vodi. V električni mešalnik stresemo oreščke, datlje in sol. Dobro zmešamo in dobljeno zmes enakomerno razporedimo po pladnju za pite. Jogurt v posodi zmešamo s sirupom in vmešamo polovico jagodičevja. Z maso prekrijemo testo in posujemo s preostankem sadja. Pito položimo v hladilnik in ohlajeno postrežemo. Naj vam tekne!

V. J.

Foto: Half Baked Harvest

1.jpg