Jesenski recepti: wellness kakijeva smuti skleda

15. 9. 2019 // Wellness / Prehrana

Če smo poleti za zajtrk jedle breskve in marelice, se jeseni na naše krožnike prikradejo slstni kakiji.

Ste vedele, da so kakijem v starih časih rekli "zlata jabolka" oziroma "hrana bogov"? Ne samo zaradi njihove živo oranžne barve, ampak tudi zaradi velike vsebnosti vitaminov, mineralov in antioksidantov, ki vplivajo na lepšo polt, mehkejšo kožo, mladosten izgled in bolj zdrave dlesni ter okrepijo naš imunski sistem ravno takrat, ko je to potrebno.

Za pripravo slastnega kakijevega smutija, ki predstavlja osnovo kakijeve veganske smuti sklede, potrebujemo:

3 zelo zrele vanilijeve kakije

1 banano

100 ml riževega napitka

200 ml pomarančnega soka

1/2 žličke zmletega cimeta

1/2 žličke zmletega ingverja​.

Navodila:

Vse sestavine vržemo v električni mešalnik in zmeljemo do gladkega. Po potrebi dodamo še malo vode oziroma riževega napitka. Prelijemo v skodelico in potresemo s semeni, sadjem, ovseno kašo, otrobi, oreščki, ... Dober tek!

V. J.

Foto: Bake.Love.Work

1.jpg