Jesenski recepti: Jabolčni smuti s cimetom

25. 9. 2019 // Wellness / Prehrana

September je obarval naravo v čudovite jesenske odtenke, ti pa so si pot utrli tudi do naše kuhinje. Čudovito rdeča jabolka si najraje pripravimo v obliki čežane in jabolčne pite, v bolj zdravi različici (a nič manj slastni) pa jih bomo odslej pripravljale tudi v obliki zdravega in poživljajočega jabolčnega smutija s cimetom.

S čudovitimi jesenskimi barvami pride tudi čas hladnih in temačnih juter, ko poleg kave ali zelenega čaja potrebujemo 'pick-me-up' smuti, ki napolni z energijo in z omamnim okusom ter čarobnim vonjem predrami vse naše čute. Predstavljamo vam jabolčni smuti s cimetom, ki bi mu lahko rekli tudi tekoča jabolčna pita. Za dva jabolčna smutija, ki po zaslugi cimeta poživljajoče vplivata na prebavo, potrebujemo:

2 jabolki (olupljeni in razkoščičeni)

1/2 skodelice kokosovega mleka

1/2 skodelice riževega mleka

1/2 čajne žlike vanilijevega ekstrakta

2 dateljna (brez koščic)

1 čajno žlička cimeta.

Navodila:

Vse sestavine vržemo v električni mešalnik in zmeljemo do gladkega. Prelijemo v kozarca in uživamo. Dober tek!

V. J.

Foto: Liver Doctor

1.jpg