V ritmu: Slovenska glasbena skupina I.C.E.

11. 7. 2015 // Wellness / Mind & spirit

Pred dnevi je na severu Nemčije potekal festival Kieler Woche, ki ga vsako leto obišče preko 3 milijone ljudi. Tja je bila povabljena tudi slovenska skupina I.C.E. in odigrala kar devet koncertov.

I.C.E. pravijo, da je Kieler Woche edinstveno doživetje, ki ga je težko opisati: “Po celem mestu so postavljeni manjši in večji odri, na katerih se odvijajo imenitne glasbene, plesne in gledališke točke. Že samo krmarjenje od odra do odra ter stapljanje z množico je nepozabna izkušnja, če pa imaš tam tudi čast nastopiti oziroma vsak dan odigrati koncert ali dva, kot je bilo dano nam, je izkušnja res neprecenljiva.”

I.C.E. so bili nad odzivom nemške publike zelo presenečeni, na enem izmed koncertov jih je publika, ko so se svojim vozilom odpravljali na drugo prizorišče, pospremila z bučnim aplavzom in vzkliki. Še danes pa na njihov facebook profil prihajajo pohvale in navdušena sporočila obiskovalcev.

Nemški festival je bil za skupino res pravi užitek in tudi neke vrste ogrevanje, saj jih že te dni čakata nastopa na dveh velikih slovenskih festivalih: ŠVIC ter Pivo in Cvetje. Komaj čakajo, da se ponovno snidejo s slovensko publiko, za katero pripravljajo pravo glasbeno in energijsko poslastico.

M. V.

Foto: @skupinaice / Instagram

unnamed.jpg