Majhne stvari, ki izboljšajo komunikacijo s partnerjem

14. 4. 2021 // Wellness / Mind & spirit

Iščete preproste načine, s katerimi bi lahko izboljšali komunikacijo s partnerjem? Ne glede na to, kako zelo se imamo radi, je splošno dejstvo, da se včasih znajdemo v obdobju slabe komunikacije s svojim ljubljenim partnerjem! Morda je kriv stres na delovnem mestu, morda nihanje razpoloženja na obeh straneh ali pa je razlog povsem neznan. Že spoznanje, da je potrebno nek problem rešiti, je v tej bitki polovica zmage! Tu je nekaj malenkosti, ki lahko izboljšajo komunikacijo s partnerjem in posledično okrepijo zvezo!

Ena stvar naenkrat

Preden preidete na naslednji problem, skušajte rešiti prvega. Ta strategija bo pomagala preprečiti, da bi manjše težave prerasle v velike ter izboljšala komunikacijo s partnerjem.

Bodite taktni

Pri pregovarjanju upoštevajte občutke svojega partnerja ter odmislite dvojna merila. Na primer, ne opozarjajte ga na dejstvo, da morata oba paziti na svoje stroške, če imate medtem obute povsem nove čevlje.

Spočijte si

Resnega ali občutljivega pogovora ne začenjajte, ko sta oba utrujena in sta tik pred odhodom v posteljo. Spočijta se in morda se v pogovor vrneta z novo perspektivo.

Očesni stik

Vzpostavitev očesnega stika je resnično pomembna pri pogovoru s partnerjem, saj mu s tem pokažete, da ste v trenutku popolnoma prisotni in da je vaša pozornost usmerjena zgolj nanj. Ne poskušajte voditi smiselne razprave, medtem ko na telefonu igrate Candy Crush - preprosto ne bo delovalo.

Govorite in poslušajte

Pomembno je, da izrazite svoje občutke, vendar je prav tako pomembno, da vrnete vljudnost in resnično poslušate odgovore vašega partnerja. Nikoli ne bosta napredovala, če se ne bosta resnično slišala.

Ne pijte

Pitje alkohola je najslabše, kar lahko storita med razpravo. Alkohol ovira miselni proces in celo spodbudi, da izgovorita stvari, ki lahko škodijo vajinemu odnosu.

Pogovor v živo

Poskrbita, da je vsa vaša najpomembnejša komunikacija s partnerjem opravljena iz oči v oči in ne prek zaslona pametnega telefona.

V. J.

Foto: Instagram

1.jpeg@dirtybootspresets