Najboljše aplikacije za obvladovanje stresa

24. 5. 2021 // Wellness / Mind & spirit

Čeprav si tega nihče ne želi, večina ljudi na svetu živi v neprestanem stresu. Narava hitrega, zasedenega sveta, v katerem vsi živimo, pomeni, da smo pogosto prepuščeni številnim situacijam, obveznostim in težavam. Ko se njihovo število nabere in jih ne obvladamo več, pristanemo v stresnem obdobju, ki mu je težko videti konec. Velik dejavnik stresa v 21. stoletju je tudi visoka prisotnost tehnologije in družbenih medijev, ki pa je lahko tudi odličen vir pomoči, če veste, kje iskati. Če imate pametni telefon, ste že na pol poti. Tu je nekaj najboljših aplikacij za obvladovanje stresa, ki jih poznamo.

Headspace

itunes.apple.com
play.google.com

To je zagotovo ena najboljših aplikacij za obvladovanje stresa. Headspace vam nudi vodene meditacijske seje, ki vas popeljejo skozi osnove spoznavanja prednosti meditacije. Ko opravite začetno stopnjo, lahko začnete prilagajati seje tako, da najbolje ustrezajo vašim individualnim potrebam. Meditacija je popoln hobi za tiste, ki so nagnjeni k tesnobi in imajo preveč misli o preveč stvareh hkrati. Aplikacija vas bo naučila, kako blokirati zunanje dejavnike in se osredotočiti nase in samo nase, kar vam bo prineslo čudovit občutek zen-a.

Soar: Tree Of Life

itunes.apple.com
play.google.com

Soar: Tree Of Life je zasnovana tako, da vas napolni z občutkom umirjenosti in zadovoljstva, hkrati pa tudi zabava. Cilj je obnoviti barvo čudoviti, a pozabljeni pokrajini. Med delom po nivojih vas čaka čudovita hipnotična glasba z vizualnimi predmeti, zaradi katerih se boste počutili veliko bolj umirjeni in zadovoljni kot ob začetku.

What’s Up?

itunes.apple.com
play.google.com

Ne smemo je zamenjati s WhatsAppom, ki je za mnoge med nami zaradi skupinskih klepetov dejansko pogosto glavni vir stresa! What’s Up? je aplikacija, ki uporablja nekatere najboljše tehnike kognitivno-vedenjske terapije, skupaj s terapijo sprejemanja zavez, ki uporabnikom pomaga, da se spoprimejo z različnimi duševnimi težavami in se spoprimejo z njimi. Ponuja dnevnik, kamor lahko zapisujete misli, sledilnik negativnih in pozitivnih navad, galerijo pozitivnih citatov in celo odsek, ki vas nauči, kako obvladati nekaj preprostih dihalnih tehnik, ki resnično pomagajo umiriti telo v času stresa.

V. J.

Foto: Instagram

iulia_david_photography.jpeg@iulia_david_photography