Kako do popolnega selfieja

15. 4. 2015 // Wellness / Mind & spirit

Selfie je avtoportret, ki ga posnamemo s pomočjo pametnega telefona, izpopolnimo z enim izmed številnih appov za urejanje fotografij in objavimo na enem ali več popularnih socialnih omrežij - Facebooku, Instagramu, Tumblrju in podobnih. Če želite, da so vaši selfiji popolni, si preberite nekaj nasvetov, kako narediti najbolj fotogeničen selfie vašega življenja.

Skrijte podbradek

Pri fotografiranju ne glejte naravnost v fotoaparat, ampak brado nagnite rahlo navzdol. Ta trik bo skril nezaželen podbradek in izpostavil dobre lastnosti obraza.

Pazite na držo

Nepravilna drža se odraža tudi na selfiejih. Zravnajte hrbet in dvignite brado, saj boste tako izgledali višji in vitkejši.

Pazite na podrobnosti

Se vam je že zgodilo, da ste naredili popolnoma zadovoljiv selfie in nato na fotografiji opazili razmazano maskaro, nepravilno zavezan šal in nered v stanovanju? Pri delanju selfiejev je pametno paziti na podrobnosti, saj tako prihranimo čas in preprečimo kasnejše frustracije.

Lepša stran

Ker naš obraz ni simetričen, ima skoraj vsaka od nas svojo lepšo stran, ki na fotografijah izpade bolje. Če je še niste, je zdaj idealen čas, da najdete svojo lepšo stran. Eksperimentirajte, naredite nekaj selfijev iz različnih kotov in nato določite svoj najlepši kot.

Sprostite se

Pri fotografiranju bodite čimbolj sproščeni, saj bo vaš nasmešek tako naraven in čudovit.

M.V.

Foto: Huffingtonpost

o-selfie-facebook.jpg