Kaj najraje počnete poleti?

11. 6. 2015 // Wellness / Mind & spirit

Vsi se veselimo poletja. Mogoče ne ravno zaradi nevzdržne vročine in (pre)močnega sonca, gotovo pa zato, ker je to čas počitnic in oddiha, sproščenih trenutkov v dobri družbi in dni brez naglice, stresa ter skrbi. Se tudi vam zdi, da poleti čas teče nekoliko počasneje? Večkrat si lahko ukrademo urico samo zase in jo izkoristimo za tiste prijetne stvari, v katerih res uživamo. Poleti preprosto obožujemo:

1. Namakanje nog v hladni reki. Najbolj učinkovito osvežitev ponujajo Soča in druge manjše reke ali potoki Gorenjske in Posočja. Mehka brisača bo prišla prav tudi za to, da bomo udobneje sedeli.

2. Večer v mestu. Ko popusti vročina, je čas za vročico poletne noči. Urbana središča vabijo na koncerte, pijačo, prigrizek, druženje ali samo na sprehod. S seboj vzamemo priročno torbo in vanjo spravimo vse, kar potrebujemo, vključno s kakšno stekleničko za vodo.

3. Branje v viseči mreži. Poleg viseče mreže ali visečega stola so obvezna oprema mehke blazine, senca in odlična knjiga, za večje razkošje pa še kakšen koktajl ali ledeni čaj.

4. Mini piknik v gozdu, kjer pod gostimi krošnjami ves dan kraljujejo senca, hlad in prijetni zvoki narave – teh se res nikoli ne naveličamo. Malo sadja in druge priboljške prinesemo kar s seboj v skledah Aladdin.

5. Kulinarično ustvarjanje. Poletje je pravi čas za preizkušanje novih kombinacij okusov, pa naj bodo to recepti za nove jedi ali pa kaj že poznanega z novimi začimbnimi mešanicami Bart ali NoMU.

6. Pripravljanje ozimnice, da se bomo tudi pozimi spomnili na sončne poletne dni in da bomo imeli polno shrambo domačih dobrot vse do naslednje pomladi. V pomoč nam bodo izdelki Kilner.

7. Razvajanje z ledeno kavo ali ledeno čokolado. Napitek skuhamo kot običajno, ga ohladimo in obogatimo s kepico sladoleda in naravnimi aromami.

8. Zgodnje vstajanje in opazovanje, kako se prebuja nov dan. Celo največje zaspance smo prepričali, da ima tudi zgodnje jutro svoje čare, zlasti, če ga pospremimo z jogo in dobrim zelenim čajem.

M. V.

Foto: 1001 dar

unnamed.jpgunnamed_1.jpg