Zakaj so vsi obsedeni s fidget spinnerji?

12. 6. 2017 // Trendi / Trend report

Kar naenkrat so povsod. Na bencinskih črpalkah, v (spletnih) trgovinah, na socialnih omrežjih in v medijih. Govorimo o Fidget spinnerjih, majhnih vrtečih napravicah, ki so zamenjale Tamagočije, Jojote in ostale super trendi igrače, ki se jih spomnimo iz naše mladosti.

Fidget spinner je vrtljiva prstna igrača, ki je znana kot pripomoček, ki pomaga pri sproščanju stresa, saj naj bi delovala na živčne mehanizme in živčne energije, kot so to poimenovali strokovnjaki. Si pa tudi tu strokovnjaki niso enotni – nekateri podpirajo to trditev, drugi pa ji nasprotujejo. Čeprav je bila ta zanimiva igrača izumljena že leta 1990, je šele letos doživela svoj preboj med najbolj popularne trende. Izumila jo je Catherine Hettinger, ki je po izobrazbi kemijska inženirka. Leta 1993 je patentirala vrtljivo igračo, ki jo je oblikovala po tem, ko je v Izraelu videla mlade fante, ki so metali kamenje v policaje. Ob pogledu na žalosten prizor si je zaželela, da bi otrokom pomagala pri umirjanju, sproščanju energije in doseganju, spodbujanju miru. Tako je bila rojena igrača, s katero so ta trenutek obsedeni mladi povsod po svetu.

V kolikor vas zanima, kako napravica deluje, vas v nadaljevanju vabimo k ogledu videa, v katerem boste izvedeli, kako uporabljati Fidget spinner.

V. J.

Foto: Pinterest

1.jpg