Kako kupiti popoln blazer?

22. 3. 2018 // Trendi / Tips & tricks

Prihajajoča pomlad s toplejšimi temperaturami predstavlja čas, ko debele zimske plašče zamenjamo z jaknami, balonarji in dobro krojenimi blazerji. Slednje lahko to pomlad oblečemo v kombinaciji s svileno majico, ki spominja na kombinežo, ali pulijem in dosežemo izjemno trendi videz, primeren tako za v službo kot za večerno druženje s prijateljicami. Če v svoji garderobi še nimate popolnega blazerja, naj vam naslednjih 5 nasvetov pomaga pri njegovem nakupu.

Prepričajte se, da vam blazer lepo pristoji in objema telo na pravih mestih. Če imate ozka ramena, kupite dobro definiranega, če pa ste v ramenih širši, izberite nestrukturiranega.

Preden kupite nov blazer, ga zapnite in pazite, da zapet ne izgleda premajhen. V kolikor imate večje prsi, izberite blazer z enojnim zapiranjem, v kolikor imate manjše prsi pa vam bo dobro pristajal blazer z dvovrstnim zapenjanjem.

Izberite dolžino, ki ustreza vaši višini. V kolikor kupujete na "petite" oddelku, kupite krajšega, višje pa se lahko poigrate tudi z "oversized" modeli.

Bodite pozorne na dolžino rokavov. Rokavi vašega novega blazerja naj se končajo na zapestjih in naj pokrivajo majico, ki jo oblečete pod njim.

Ženskam vseh postav najbolje pristojijo blazerji, ki ustvarijo silhueto v obliki peščene ure. Takšen kroj blazerja namreč poudari vaš najožji del telesa.

V.J.

Foto: Zara

1.jpg