Odprta kuhna prihaja v Celje

6. 5. 2015 // Scena / Napovednik

Priljubljena prehranska tržnica Odprta kuhna, ki letos že tretje leto obiskovalcem Pogačarjevega trga v Ljubljani vsak sončni petek ponuja edinstveno priložnost preizkušanja tradicionalne slovenske in mednarodno raznolike kulinarike, svojo kuhno odpira tudi v središču Celja. Prva Odprta kuhna v Celju bo v soboto, 23. maja 2015, med 10. in 20. uro na Mestni tržnici, na njej pa se bodo predstavili tako lokalni ponudniki kot tudi restavracije s celotne Slovenije. Odprta kuhna bo v Celju gostovala vsako drugo soboto.

Odprta kuhna je v treh letih gostovanja na Pogačarjevem trgu v Ljubljani postala sinonim petkovih druženj, začinjenih z okušanjem raznolike kulinarike, tako tradicionalno slovenske kot mednarodne kuhinje z vseh koncev sveta. Zaradi velikega zanimanja za projekt v drugih mestih se z letošnjim letom projekt Odprta kuhna širi tudi v druge slovenske kraje. Prvič se bo Odprta kuhna odprla tudi v Celju, in sicer v soboto, 23. maja 2015, ko se bodo obiskovalci celjske tržnice med 10. in 20. uro sprehodili med stojnicami, ki bodo ponujale raznolik nabor jedi, okusov, kuharskih tehnik ter številnih znanih in malo manj znanih sestavin.

»Izredno veseli smo vabila, ki smo ga prejeli iz Celja, da lahko naš projekt Odprta kuhna pripeljemo tudi v središče knežjega mesta. V soboto, 23. maja 2015 bomo celjsko tržnico med 10. in 20. uro prvič letos spremenili v kulinarično stičišče, v Celju pa bomo gostovali vsako drugo soboto. Veseli me, da se nam bodo v Celju pridružili priznani lokalni ponudniki in ponudniki, ki so z nami ob petkih na Pogačarjevem trgu. Skupaj bomo tako obiskovalcem predstavili širok nabor kulinarike in upamo, da bomo s tem popestrili sobotno dogajanje v Celju,« je ob tem povedal Lior Kochavy, direktor projekta Odprta kuhna.

PR

Foto: Odprta Kuhna

about-0012.jpg