Ljubljanski teden mode (LJFW) se vrača v prestolnico!

12. 11. 2015 // Scena / Napovednik

S predstavitvijo kolekcij v obliki videoprojekcij in otvoritvijo LJFW PLACA med 20. in 23. novembrom v središče Ljubljane prihaja Ljubljana Fashion Week (LJFW). Prav tako je že znan datum spomladanske izdaje LJFW z modnimi revijami v živo: 13. do 16. april 2016.

"Prihajajoča Ljubljanska tedna mode v organizaciji Zavoda Zvereene bosta sledila začrtanemu konceptu preteklih dveh dogodkov: lansko jesen se je dogajanje v okviru LJFW premaknilo v središče prestolnice, kar je bilo letošnjega aprila nadgrajeno z modnimi revijami na Kongresnem trgu. Z željo po spodbuditvi modne videoprodukcije, ki je v svetu zelo aktualna, se bodo oblikovalci na tokratni jesenski izdaji predstavili v tem jeziku; spomladi sledijo modne revije v živo. Cilj Ljubljanskega tedna mode namreč ostaja enak: omogočiti, da tudi širša javnost pride v stik z dogajanjem na področju slovenskega modnega oblikovanja, in ozavestiti obstoj pestrega nabora blagovnih znamk,” je povedala izvršna producentka LJFW Melinda Rebrek.

Kolekcije oblačil za pomlad-poletje 2016 si bo na obrežju Ljubljanice, pri Ribji brvi, mogoče ogledati vsak dan od 20. do 23. novembra zvečer. V obliki projekcij se bo predstavilo enajst slovenskih oblikovalcev oziroma blagovnih znamk: Almirasadar (Almira Sadar), Draž (Urška in Tomaž Draž), Matic Veler, N a t a s a H r u p i c (Nataša Hrupič), niOka (Nika Ravnik), Sanija Reja Aske, SENS (Zlata Zavašnik), Simona Lampe, Sofia Nogard (Boštjan Mljač, Mija Curk), Tanja Zorn (Tanja Zorn Grželj) ter kolektiv Young@Squat (Barbara Krmelj, Maja Leskovšek, Sara Valenci, Barbara Vrbančič).

Od 20. do 23. novembra se na Mestnem trgu 15 ponovno odpira LJFW PLAC, kjer si bo izbrane kose predstavljenih kolekcij mogoče pobližje ogledati. Obiskovalci so v njem dobrodošli vsak dan od 10. do 21. ure.

Uradna oznaka dogodka Ljubljana Fashion Week na družbenih omrežjih Facebook in Instagram je #LJFW.

PR

Foto: Mimi Antolovič

ljfw.jpg