Čudovita Lola Marsh se vrača v Kino Šiška

25. 8. 2017 // Scena / Napovednik

Dve leti po tem, ko je razprodala in navdušila malo dvorano Kina Šiške, se očarljiva Lola vrača v velikem stilu, v veliko dvorano in s svežim albumom, ki je izšel junija letos! V vmesnem času je Lola Marsh s svojim zapeljivim indie-folk-popom navduševala vedno večje množice na festivalih, kot so Pohoda, Primavera Sound, Exit, Pukkelpop, Tallinn Music Week in mnogi drugi.

Lola Marsh je indie-folk-pop bend iz Tel Aviva, ki sta ga ustanovila Gil Landau in Yael Shoshana Cohen, ki sta se srečala na študiju glasbe ter kmalu začela skupaj pisati, komponirati in nastopati. Kmalu so se jima pridružili še Mati Gilad (bas), Rami Osservaser (kitara, klavir) in Dekel Dvir (bobni). Prvi večji mednarodni vtis je bend naredil leta 2014 na barcelonskem festivalu Primavera Sound, po katerem so začele deževati ponudbe, padla pa sta dogovora z založbo Universal Music in veliko koncertno agencijo.

Prvi singel ‘Sirens’, ki ga je Lola izdala marca 2015, je dosegel milijon predvajanj in skočil na peto mesto najbolj viralnih komadov na Spotifyju v ZDA. Še bolje se je odrezal njegov naslednik ‘You’re Mine’ z osmimi milijoni predvajanj na Spotifyju in tretjim mestom na omenjeni lestvici. V začetku 2016 je bend izdal svoj prvi EP, letos junija pa je končno izšel njegov dolgometražni prvenec Remember Roses.

Komaj že čakamo na 21. oktober, ko se bomo ponovno prepustili glasu prelepe pevke, ki pusti vtis!

Kaj pa vstopnice? Early bird so že razprodane, še vedno pa si lahko zagotovite tiste v predprodaji po ceni 12 evrov. Se vidimo!

V. J.

Foto: Kino Šiška.

lola.jpg