Rubrika KOFITAJM z Nejcem Simšičem je nazaj!

21. 3. 2018 // Scena / Estrada

Rubrika Kofitajm je načeloma zelo preprosta. Nejc Simšič na kavo pelje eno zanimivo osebo iz družabnega življenja, s katero brez dlake na jeziku in v sproščenem duhu ob skodelici kave poklepeta o različnih temah. Spoznajmo ljudi takšne, kot so v resnici!

Evo, pa sem nazaj! Po kar dolgem premoru je spet čas za KOFITAJM. Ne bom se opravičeval in razglabljal zakaj ga ni bilo, ampak sem raje zavihal rokave in šel nemudoma v akcijo, da svojo zelo ljubo rubriko KOFITAJM z Nejcem Simšičem spravimo nazaj v življenje kot tudi kava mene vsako jutro obudi k življenju.

Dolgo sem premleval, koga bi peljal na kavo za tokratno kofetkanje in naposled je odločitev padla res hitro. Na kavo sem povabil mojo zelo drago prijateljico, ameriško pevko Hannah Mancini, ki že leta živi v Sloveniji, zato smo jo vzeli že čisto za svojo. Kavo pijem vsak dan, velikokrat tudi z njo, zato je bil pogovor toliko lažji, saj sva ga nadaljevala tam, kjer sva ga nazadnje tudi končala. "Hannah, kava jutri ob 11h? V mestu seveda!" sva se hitro zmenila za najin klepet. Čeprav Hannah bolj kot kavo obožuje čaj, je tokrat naročila belo kavo s smetano, kar si je vzela za svojo dnevno sladico.

S Hannah veliko govoriva o modi, slovenskih in tujih oblikovalcih, modnih kiksih in presežkih. Že od samega začetka življenja v Sloveniji, Hannah velja za slovensko modno ikono. Za žensko z dobrim stilom, ki ga sama opiše kot drznega, šik in eklektičnega, vedno pa rada doda še nekaj nepričakovanega, za "malce drame". "Ne podrejam se le enemu videzu in pogosto se oblačim glede na razpoloženje ali vreme. Če sem enkrat naklonjena vzorcem in slojenju, sem spet drugič zelo rokersko navdahnjena. Zame imajo dober stil tisti, ki se zavedajo tega, kdo so, in se učinkovito in domiselno izražajo prek svojega načina oblačenja. Ni treba, da gre za kose, ki so v trendu ali modni. Moda zahteva določeno kreativnost in smisel za kombiniranje - ko je stil avtentičen, pa se to vidi," prizna simpatična pevka, ki obožuje in podpira slovenske oblikovalce. "Vedno sem uživala v sodelovanju s slovenskimi oblikovalci in stilisti. Mnogi so res zelo dobri in lepo je videti, kako rastejo in se razvijajo, ko se predstavljajo na tednu mode. Sama jih bom z nakupi njihovih oblačil podpirala dokler ne bom stara 90 let. (smeh) Moda in samoizražanje mi tudi sicer veliko pomenita, da me za to pohvalijo, pa je sploh lepo! Vedno pravim, da je treba v modi in stilu uživati. Uživati v oblačilih, v stilskem izražanju. Za nastope se vedno potrudim po najboljših močeh, da izgledam lepa in drugačna, v zasebnem življenju pa se rada prepustim tudi sproščenosti, ki jo nudijo jeans hlače in navadna majica," je razložila Hannah, ki je na KOFITAJM prišla v kreaciji mlade oblikovalke Katarine Radovič, ki ustvarja pod blagovno znamko KATA.

KOFITAJM je tudi tokrat bil čisti užitek, čeprav oba skupaj večkrat uživava v večernih pijačah kot dopoldanskih. "Raje imam čaj kot kavo, ampak dobre družbe nikoli ne zavrnem in takrat pijem tudi kavo. Žal pa ne morem reči, da sem od nje odvisna," je v smehu priznala Hannah, ki kavo pije le enkrat na dan, ko pa ima veliko dela v glasbenem studiu, pa spije tudi kakšno več. "Trenutno se s skupino Xequtifz pripravljamo na snemanje novega singla, snemamo pa tudi predstavitvene pesmi, predvsem coverje, tako, da sem trenutno zaposlena s tem," je povedala Hannah, ki je konec decembra izdala čisto svoj album. "Leto in pol sem praktično dihala za avtorski projekt Heron, saj smo izdali album Momentum, kjer sodelujem s hrvaškima glasbenima producentoma, ki delujeta tudi v Sloveniji, Krešimirjem Tomecom in Marcom Grabberjem. Na albumu je 10 skladb, ki jih lahko opišem kot pop-elektronika, smo pa 'live band', ki predstavlja fuzijo vokala, basov, kitare in elektronske glasbe," še pove Hannah, ki je iz Amerike dobila še eno veselo novico. "Luč sveta je ugledal tudi album, ki sem ga posnela pred leti še v Ameriki, in sicer z dvakratnim dobitnikom Grammya, Larryem Kleinom, ki takrat ni izšel. Zdaj ga je Larry končno izdal, tako da je nekakšen “vintage” album. (smeh) Preden sem se preselila v Slovenijo, sem z Larryem posnela album, nato je prišlo do menjave založb v Ameriki, kasneje sem rodila hčerko in stvari so šle mimo. Pred kakšnim mesecem pa me je Larry kontaktiral in povedal, da bo album izdal sredi decembra, kar je bilo zame res lepo presenečenje. Na albumu The Girl Hannah je veliko dobrega materiala in sem vesela, da sem ga lahko končno slišala," je še ponosno povedala vedno nasmejana Hannah Mancini.

Do naslednjič, ko bo na vrsti še ena moja ljuba prijateljica, ki brez dlake na jeziku pove vse, kar ji pade na pamet ...

Nejc Simšič v oblačilih KVL iz Modiane.

Foto: Nike Koležnik

mg_9124-2-1.jpgmg_9134-2.jpg