Met Gala 2019: Najbolj teatralne zvezdniške toalete

7. 5. 2019 // Scena / Estrada

Dogodek Met Gala velja za modni dogodek leta, saj se ga vsako leto udeležijo najbolj modni zvezdniki in zvezdnice iz sveta zabavne industrije. Letos so se obiskovalci še posebej potrudili s svojimi stilskimi izbirami.

Kot vedno je dobrodelni dogodek, na katerem zbirajo sredstva za kostumografski institut pri Metropolitanskem muzeju v New Yorku, navdušil z izbrano listo povabljenih - na dogodek je bilo povabljenih le 550 modno osveščenih zvezd - in inovativno temo. Letos je bila to Pretiravanje: Zapiski o modi (Camp: Notes on Fashion), s čimer je muzej opomnil na skorajšnje odprtje razstave, ki jo je navdihnil esej ameriške aktivistke, kulturologinje in literarne kritičarke Susan Sontag iz leta 1964 z naslovom Notes on Camp. Zvezde so se napravile temi primerno, to pa pomeni, da smo na rdeči preprogi lahko videli številne pretirane, izumetničene, smešne in ironične oprave. Najbolj opazna je bila vsekakor Lady Gaga, ki je z obleko '4 v 1' na poti po stopnicah muzeja pokazala, da je v bistvu oblečena v štiri kreacije. Slačila se je namreč kot čebulica.

Med opaznejšimi zvezdami so bile tudi sestre Kardashian - Kim je izbrala nagi mokri videz, Kylie in Kendall pa Versacijevi toaleti v stilu Doline lutk. Dogodka sta se udeležila tudi Jamie Foxx in Katie Holmes, ki sta s tem potrdila govorice, da sta par, ter mladoporočenca Joe Jonas in Sophie Turner.

V nadaljevanju si oglejte - po našem mnenju - najboljše kreacije z dogodka Met Gala 2019!

V. J.

Foto: Hypebae, Harper's Bazaar

2.jpg1.jpg