Za nami je 12. dm tek za ženske!

1. 6. 2017 // Scena / Dogodki

Zadnjo soboto v maju je ljubljanski park Tivoli napolnilo več kot 7.500 energičnih in nasmejanih tekačic iz vse Slovenije. Dame vseh generacij so se v zelenih majčkah pogumno in brezkompromisno soočile s 5- oziroma 10-kilometrsko razdaljo. 12. dm tek za ženske je minil v znamenju veselja do gibanja, humanitarnosti in sproščanja v družbi odlične glasbe in nasmejanih ljudi.

Letošnja donacija je v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje namenjena športnemu udejstvovanju številnih otrok iz socialno šibkejših družin – kot spodbuda za čim širše vključevanje otrok na področju športa. Ker je glasba pomemben del športnega življenja, tudi v soboto ni šlo brez nje. Že enajstič so za spodbujanje, glasbeno motiviranje ter odlično razpoloženje skrbeli Čuki. Za glasbeno piko na i in pravo zeleno evforijo pa je poskrbel vsestranski Klemen Bunderla, ki je tekačice presenetil s pevskim nastopom. V soboto v ljubljanskem Tivoliju niso zmagale le ženske in njihov pogum, predanost in volja, temveč celotne družine, ki so dokazale, da je dm tek za ženske pravzaprav postal športni podvig za vse generacije iz raznolikih okolij.

PR

vseslovenski_tekas_ki_praznik_je_letos_minil_v_znamenju_zelene_barve_anz_e_malovrh.jpgdonacija_za_c_im_s_irs_e_vkljuc_evanje_otrok_na_podroc_ju_s_porta_foto_anz_e_malovrh.jpg