Vinska klet P&F Jeruzalem predstavlja novo krovno ime

20. 5. 2017 // Scena / Dogodki

Priznana vinska klet P&F Jeruzalem je prejšnji predstavila novo krovno ime kleti Puklavec Family Wines. S spremembo imena poudarjajo predanost podjetja več kot 80-letni družinski tradiciji vinarstva in vizijo po ustvarjanju najboljših vin. Ob tem na trg prihajajo tudi tri nove linije vin: linija vrhunskih vin Jeruzalem Ormož, ki bo kupcem na voljo na trgovskih policah, ter liniji Seven Numbers in Estate Selection, ki bosta ljubiteljem vina na voljo v najboljših izbranih restavracijah oziroma v gostinstvu.

Nova linija vrhunskih vin Jeruzalem Ormož

Nova linija treh vrhunskih vin Jeruzalem Ormož predstavlja izbor najboljšega iz vinogradov kleti, v njej pa se prepletajo stoletna tradicija vinarstva in sodobni pristopi enologov. Pri kreiranju teh izjemnih vin ni bilo nič prepuščeno naključju. Od izbora najboljših trsov in leg vinogradov do ročnega trganja grozdja in skrbnega negovanja vina v kleti. Linijo vrhunskih vin, ki bo pod zlato etiketo kupcem na voljo na izbranih policah slovenskih trgovin, sestavljajo tri vina: Sivi pinot, Sauvignon ter sladki duet Traminec in rumeni muškat. Vsa tri vina so svojevrstna in elegantna, na voljo pa bodo v omejeni količini 10 tisoč steklenic.

Liniji Seven Numbers in Estate Selection za izbrane restavracije

Pod imenom Estate Selection najdete sveža in sadna vina s prijetnim mineralnim karakterjem, ki odkrivajo veščine ormoških enologov in njihovo strast do ustvarjanja izjemnih vin.

Druga linija, ki bo ljubiteljem vrhunskih vin na voljo v izbranih restavracijah, je linija ekskluzivnih vin Seven Numbers. Ta predstavljajo edinstveno dediščino družine Puklavec, pri katerih je ključnega pomena tudi sama geografska lokacija. Najboljši vinogradi kleti Puklavec Family Wines so, kot vina iz linije Seven numbers, označeni s sedmimi številkami. S tem je vinska klet dosegla sledljivost vsake steklenice, ki sommelierju in končnemu kupcu prikaže točno lego vinograda in izvor grozdja. Z razumevanjem posamezne lokacije, njene mikroklime in geološke sestave tal ter najsodobnejšo tehnologijo v kleti, so predani enologi kleti Puklavec Family Wines pripravili novo, edinstveno linijo, ki bo nadgrajevala najboljše krožnike vrhunskih kulinaričnih mojstrov.

screen_shot_2017-05-16_at_14_47_56-1.jpgscreen_shot_2017-05-16_at_14_46_09.jpg