LJFW PLAC odprl vrata

21. 11. 2015 // Scena / Dogodki

Z otvoritvijo LJFW PLACA in s predstavitvijo kolekcij v obliki videoprojekcij se je včeraj začela jesenska izdaja Ljubljanskega tedna mode, ki bo v središču Ljubljane med 20. in 23. novembrom. Prav tako je že znan datum naslednjega Ljubljana Fashion Weeka (LJFW), z modnimi revijami v živo: 13. do 16. april 2016.

“Veseli smo, da je z otvoritvijo LJFW PLACA sicer neizkoriščen prostor sredi stare Ljubljane zaživel z novo vsebino: do vključno ponedeljka bo na Mestnem trgu 15 odprt pop-up showroom, kjer si lahko naključni mimoidoči ogledajo nove kolekcije oblačil slovenskih oblikovalcev. Z željo po spodbuditvi modne videoprodukcije, ki je v svetu zelo aktualna, se sodelujoči na tokratni izdaji LJFW predstavljajo tudi v tem jeziku: vsak od oblikovalcev je poskrbel za produkcijo videa, ki se bo ob večerih predvajal na obrežju Ljubljanice, pri Ribji brvi. Cilj Ljubljanskega tedna mode ostaja namreč enak: omogočiti, da udi širša javnost pride v stik z dogajanjem na področju slovenskega modnega oblikovanja, in ozavestiti obstoj pestrega nabora slovenskih oblikovalcev in blagovnih znamk,” je povedala izvršna producentka LJFW Melinda Rebrek.

Sodelujoči slovenski oblikovalci oziroma blagovne znamke so: Almirasadar (Almira Sadar), Draž (Urška in Tomaž Draž), Matic Veler (Matic Veler), N a t a s a H r u p i c (Nataša Hrupič), Nelizabeta (Neli Štrukelj), Sanija Reja Aske (Sanija Reja), SENS (Zlata Zavašnik), Sofia Nogard (Boštjan Mljač, Mija Curk), Tanja Zorn (Tanja Zorn Grželj) ter kolektiv Young@Squat (Barbara Krmelj, Maja Leskovšek, Sara Valenci, Barbara Vrbančič).

Njihove izbrane kose predstavljenih kolekcij za pomlad-poletje 2016 si bo v LJFW PLACU, Mestni trg 15, mogoče ogledati od 20. do 23. novembra, vsak dan od 10. do 21. ure.

Kolekcije oblačil si bo v obliki videoprojekcij mogoče ogledati tudi na obrežju Ljubljanice, pri Ribji brvi, in sicer vsak dan od 20. do 23. novembra zvečer.

Ljubljanska tedna mode v organizaciji Zavoda Zvereene sledita začrtanemu konceptu preteklih dveh dogodkov: lansko jesen se je dogajanje v okviru LJFW premaknilo v središče prestolnice, kar je bilo letošnjega aprila nadgrajeno z modnimi revijami na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Foto: Klemen Razinger

ljfw_ss16_nov2015_ljubljanica_foto_klemen_razinger.jpgljfw2.jpg