Utopiast – nova spletna ponudba trajnostnega oblikovanja

23. 12. 2015 // Moda / Novosti

utopiast.com je nova spletna trgovina, ki ponuja kuriran izbor oblačil in modnih dodatkov, izdelkov za dom in nego neodvisnih oblikovalcev iz južne in vzhodne Evrope. V ospredje postavlja jasno razpoznavno estetiko, brezčasno oblikovanje in trajnostno izdelane kose iz naravnih materialov.

V utopiastu verjamejo v izdelke z zgodbami. “Naša vizija je na enem mestu združiti izdelke, ki delijo sodoben pristop k oblikovanju, so izdelani lokalno in družbeno odgovorno, hkrati pa predstavljajo raznolikost naše regije. Vsak izdelek nosi s seboj zgodbo oblikovalca, njegovo strast, inspiracijo in široko paleto tehnik izdelave, ki jih tudi predstavljamo skozi zgodbe na strani,” pravita ustanoviteljici trgovine, Katja Butala in Sandra Gubenšek.

utopiast želi biti predvsem platforma za odgovornejšo potrošnjo, kupovanje manjšega števila izdelkov, vendar tistih višje kakovosti, ki trajajo in rastejo z razvijajočo se estetiko kupca. Trenuten izbor vključuje izdelke modnih in produktnih oblikovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Poljske in Estonije. Čeprav v svojem pristopu zelo različni, vsi delijo strast do formalne čistosti, funkcionalnosti in minimalizma. Posledično vsi izdelki v trgovini tvorijo vizualno usklajeno celoto.

utopiastov izbor izdelkov se spreminja iz meseca v mesec, hkrati pa ostaja brezčasen, a nikoli dolgočasen, namenjen vsem, ki se ne jemljejo preresno, in z veseljem premikajo meje med ženskim in moškim, tradicionalnimi tehnikami in modernimi pristopi.

PR

screen_shot_2015-12-21_at_14_48_16.jpgscreen_shot_2015-12-21_at_14_48_48.jpg