Kraljica Elizabeta pri 91 letih prvič obiskala teden mode

21. 2. 2018 // Moda / Modne piste

Britanska kraljica Elizabeta II. je pri 91 letih prvič obiskala londonski teden mode. Na reviji britanskega modnega oblikovalca Richarda Quinna je sedela v prvi vrsti, družbo pa ji je delala urednica ameriškega Voguea Anne Wintour.

Mediji so močno pokritizirali dejstvo, da 68-letna urednica modne biblije, ki jo imajo mnogi za kraljico v svetu mode, tudi v družbi angleške kraljice ni snela svojih prepoznavnih sončnih očal. Šlo naj bi za veliko napako v etiketi, ki ji jo bodo zagotovo še dolgo očitali.

Kraljičin obisk tedna mode je bil organiziran v največji tajnosti, njen prihod pa je povzročil kar nekaj vznemirjenja med obiskovalci, ki tako pomembnega obiska niso pričakovali. Kraljica modne revije seveda ni obiskala kar tako, saj je ob tej priložnosti podelila prvo nagrado kraljice Elizabete II. za britanski dizajn - in to prav Quinnu.

Nagrada, ki pomeni priznanje vloge, ki jo v britanski družbi in diplomaciji igra moda, bo vsako leto podelil član kraljeve družine najobetavnejšemu britanskemu modnemu oblikovalcu.

V nadaljevanju preverite fotografije, ki pričajo o monarhinjinemu obisku tedna mode ...

V. J.

Foto: Vogue

1.jpg2.jpg