Fashion Week New York jesen-zima 2015/2016

20. 2. 2015 // Moda / Modne piste

Jason Wu

Jason Wu si pred snovanjem kolekcij izbere nekaj besed, ki ponazarjajo rdečo nit bodoče kolekcije. Tokrat je izbral besedi moč in zapeljevanje. Produkt je močna ženska kolekcija jesenskih oblačil, ki izžareva veliko mero seksapila in glamurja. Bogati materiali, čudovita barvna paleta, ki ji vladajo črna, vojaško zelena in bež, ter čiste linije tvorijo klasično kolekcijo oblačil, ki jo sem ter tja poživi čez ramo poveznjen krznen ovratnik.

Marchesa

Marchesa je kraljica med večernimi toaletami. Pri uresničevanju hedonistične fantazije, ki smo ji bili priča na tednu mode, sta Georgina Chapman in Keren Craig sledila svojim “opojnim sanjam” in ustvarila bogato izvezeno, okusno izrezano in z svilenimi resami olepšano kolekcijo krajših in daljših večernih oblek. Pomislimo na 20-ta in 30-ta prejšnjega stoletja in pozabimo na napihnjene princeskaste obleke našega časa. Glamur je vendarle glamur!

Vera Wang

Vera Wang se je oprijela elementov, ki trenutno “delujejo”. Njena jesenska kolekcija sestoji iz ključnih oblačil, ki si jih ta trenutek v svoji garderobi želi vsaka fashionista. Preveliki, debelo pleteni puloverji, usnjena mini krila, in oversized plašči, ki delujejo kot gotske sanje, se nam zdijo kot nalašč za modno spopadanje s hladnim vremenom in enostavno dihajo “fashion”.

Tory Burch

Pri Tory Burch so se oprijeli zadnje modne muhe in na modno pisto poslali manekenke oblečene v izjemno, z 70-imi navdihnjeno kolekcijo. Predstavljajte si boemsko Angležinjo, ki oddide v Maroko, si tam kupi nekaj značilnih preprog, iz njih sešije krilo, torbico in pas ter z njimi olepša svojo klasično angleško garderobo…

Alexander Wang

Alexander Wang je zvezda modne industrije in največji ljubljenec vseh, ki prisegajo na črno. Pri oblikovanju kolekcije za jesen in zimo 2015 ga navdihnilo gotsko dekle. Preverjeno in oboževano črno je sem ter tja prekinil odtenek rdeče v punkerskem karu, odsev laka na debelih “platform” čevljih in preblisk beline na ribiškem puloverju.

M.V.

Foto: WWD

1.jpgjason_wu.jpgJason Wu