HTC VIVE v družbi znanih obrazov predstavil navidezno resničnost

18. 12. 2018 // Lifestyle / Tehnologija

V družbi voditelja Davida Urankarja in priljubljenega raperja Trkaja je HTC predstavil najboljši sistem navidezne resničnosti za domačo uporabo. Medijski predstavniki so se na predstavitvi podali na potovanje v navidezno resničnost, ki jih je popolnoma navdušila.

HTC je s tem dogodkom uradno predstavil svoj sistem za navidezno resničnost (VR) VIVE in najavil dostopnost v številnih slovenskih trgovinah. VIVE je trenutno najboljši VR-sistem za domačo uporabo na svetu, ki slovenskim uporabnikom prinaša najbolj pristno izkušnjo navidezne resničnosti. Poleg HTC VIVE sta bila predstavljena tudi profesionalna različica VIVE Pro in brezžični vmesnik VIVE Wireless Adapter, ki bosta v Sloveniji na voljo v prihodnjem letu.

Marko Savković, vodja produktnega marketinga v HTC CEE, je podrobno predstavil izdelke. VIVE vključuje naglavni sistem z dvema OLED zaslonoma 9,14 cm (3,6"), vsak s 1080x1200 točk (skupno 2160x1200 točk), ima vidno polje 110°, vgrajeni mikrofon, prilagodljivi trak, možnost uporabe skupaj s korekcijskimi očali, ima tudi obrazno blazinico za povečano udobje med uporabo in sprednjo kamero (ki omogoča uporabo scenarijev obogatene resničnosti ali ogled realnega sveta, medtem ko smo v navideznem). Komplet vsebuje tudi dve krmilni enoti z brezžično povezavo in s povratnimi informacijami v obliki vibriranja, ki se lahko uporabljata z enim polnjenjem do 6 ur, in dve bazni postaji. Pokrivata 360 stopinj uporabljenega prostora, medtem ko se lahko namestita na poljubno površino ali na standardna stojala (niso vključena).

Poleg VIVE je Marko Savkovićpredstavil VIVE Pro, vrhunsko rešitev za profesionalne uporabnike VR. Vključuje naglavni sistem VIVE Pro, brezžična krmilnika in izboljšani bazni postaji za sledenje SteamVR s še večjo pokritostjo prostora. VIVE Pro ima dvojna OLED zaslona s skupno ločljivostjo 2880x1600 točk, kar predstavlja 78-odstotno povečanje ločljivosti glede na originalni VIVE.Poleg vizualnih funkcij ima VIVE Pro vgrajene tudi slušalke z ojačevalnikom, ki ustvarjajo izjemno doživet občutek pri uporabi.

Poleg obeh sistemov VIVE so imeli mediji imeli priložnost preizkusiti brezžični vmesnik VIVE Wireless Adapter, ki omogoča brezžično igranje VIVE ali VIVE Pro s skoraj ničelno zakasnitvijo.

VIVE je prva platforma za navidezno resničnost, zgrajena in optimizirana za interakcijo v navideznem prostoru in za doživetja, podobna tistim v realnem življenju. VIVE je ustvaril najmočnejši ekosistem za strojno opremo in programsko opremo VR, ki VR približuje potrošnikom, razvijalcem in podjetjem. Ekosistem VIVE je zgrajen okoli najboljše strojneopreme VR na trgu, ki jo podpira VIVE X, pospeševalnik s skladom 100 milijonov dolarjev za VR in z njim povezane zagonske tehnologije. Viveport je globalna platforma in trgovina z aplikacijami z najpomembnejšim svetovnim naročniškim modelom VR, ki deluje v več kot 60 državah. VIVE Studios je pobuda za razvoj vsebin VR in založništvo. Za več informacij o VIVE obiščite www.vive.com.

foto_1_htc_vive.jpgfoto_3_z_leve_strani-_david_urankar-_petra_razic_-_rok_terkaj-_marko_savkovic.jpgDavid Urankar, Petra Razić, Rok Terkaj, Marko Savković.foto_8_z_leve_david_urankar-_petra_razic_-marko_savkovic_-_rok_terkaj.jpgDavid Urankar, Petra Razić,Marko Savković, Rok Terkaj.