Slovo Davida Lettermana zaznamoval nastop Boba Dylana

21. 5. 2015 // Lifestyle / Kultura

David Letterman, ki velja za eno največjih ameriških televizijskih osebnosti, se je včeraj po kar 33 letih in 6.028 epizodah v velikem slogu poslovil z malih zaslonov. V zadnji oddaji Late Night with David Letterman so se priljubljenemu polnočnemu voditelju poklonili številni stanovski kolegi, komedijanti, zvezdniki in navsezadnje zvesti oboževalci. Poseben pečat pa je pustil tudi nastop glasbene legende Boba Dylana, katerega je Letterman napovedal z zanimivo anekdoto.

»Med vožnjo v avtu želim sinu velikokrat utrditi pomembne življenjske lekcije,« je začel Letterman. »Zadnjič sem ga vprašal, ali se spomni, kateri dve stvari sta v življenju najbolj pomembni. Prva je, da moraš biti prijazen do vseh ljudi. Druga pa, da se zavedaš, da je Bob Dylan največji pisec glasbe in besedil modernega časa. To je pravzaprav vse, kar moraš vedeti v življenju,« je suvereno zaključil Letterman, potem pa vidno užival med Dylanovim nastopom. Za slednjega je bilo to tretje gostovanje v oddaji, prvič je nastopil leta 1984, drugič pa leta 1993.

Nas pa do uživanja v Bob Dylanovih kultnih uspešnicah loči le še mesec dni, 25. junija bo namreč s svojim bendom prvič zavzel ljubljansko dvorano Stožice.

Vstopnice za glasbeni praznik so že na voljo na www.eventim.si ter na vseh Eventimovih prodajnih mestih!

Foto: Variety

david-letterman-retirement.jpg