Veganska kokosova panna cotta s svežimi jagodami
Panna cotta s svežimi jagodami je znamenita italijanska sladica, ki je kot nalašč za sladkanje, ko nam zapaše malce sladkega življenja. Pa poglejmo, kako naredimo zdravo vegansko verzijo iz kokosovega mleka.
Za 10 porcij potrebujemo:
2 pločevinki kokosovega mleka
agar-agar
200 ml vode
stevia po okusu
400 g svežih jagod
pol žličke moke iz koščic rožičevca
Postopek:
Agar-agar pripravimo po navodilih. Dodamo mu pol žličke moke iz koščic rožičevca, ki jo prej raztopimo v mrzli vodi. Moka bo sladici podarila kremno strukturo. Dodamo kokosovo mleko - uporabimo le trdi del kokosovega mleka, ki ga sladimo s poljubnim sladilom in prekuhamo. V kozici v nekaj vode prekuhamo polovico jagod, polovico pa pustimo svežih. Prekuhanim dodamo pol žličke agar-agarja. Panna cotto in sveže jagode razdelimo po kozarcih. Strjeno nato prelijemo še s prekuhanim jagodnim želejem.
V. J.
Foto: Healthy Little Cravings