Top recept: Ultra sočen kolač iz 2 sestavin

10. 10. 2019 // Lifestyle / Kulinarika

Ultra sočen kolač iz 2 sestavin je ultimativen recept, ki vedno zažge. Še boljši je, če ga prelijemo s prelivom iz 3 sestavin. Pa poglejmo, kako se ga lotiti in katere skrivne sestavine moramo pri tem uporabiti ....

Enostaven kolač iz 2 sestavin je sočen, mehak, puhast in kar je najbolje, veganski! Skrivna sestavina - poleg veganskega mixa za čokoladno torto, ki ga lahko kupite v trgovini - je napitek kombuča. Ta kolaču podari sadni priokus in vlažnost. Kaj pa preliv? Najboljši bo, če uporabite riževo mleko, arašidovo maslo in temno čokolado!

Sestavine za najboljši čokoladni kolač vašega življenja:

paketek že pripravljene mešanice za vegansko čokoladno torto

kombuča (na paketku preberite, koliko tekočine je potrebne za pripravo torte)

Sestavine za preliv:

2 žlici riževega mleka

2 žlici arašidovega masla

zdrobljena temna čokolada

Postopek:

Pečico ogrejte na 160 stopinj. Sledite navodilom priprave veganske torte - namesto vode/mleka uporabite kombučo. Pecite približno 35 minut. Postavite jo na hladno in se lotite priprave preliva. Čokolado stopite v parni kopeli in ji dodajte ostale sestavine. Zmešajte do gladkega in postavite v hladilnik za približno 20 minut. Z ohlajenim prelivom premažite kolač. Naj vam tekne!

V. J.

Foto: Createmindfully

1.jpg2.jpg