Recept za popoln ponovoletni brunch

31. 12. 2018 // Lifestyle / Kulinarika

Jajčni mafini z gobicami in špinačo so odlična izbira za zajtrk, brunch ali pa kar tako! Male prikupne "quiche" pitice brez skorjice, ki jih bodo veseli tudi tisti, ki ne jedo glutena, so polne beljakovin, vlaknin, vitaminov in mineralov, ki nam pridejo še kako prav po prežurani noči.

Za pripravo jajčnih mafinov z gobicami in špinačo potrebujemo:

1 žlico olivnega olja

sol

6 svežih šampinjonov (nasekljanih)

6 jajc

1/4 skodelice mleka

2 skodelici naribanega sira

250 g sveže špinače (skuhane)

Navodila za pripravo:

V ponvi segrejemo olje, dodamo gobe, začinimo s soljo in počakamo, da gobice spustijo vodo. Pečico ogrejemo na 180 stopinj in namastimo pekač za mafine (najboljša izbira je silikonski, pri katerem se lahko temu koraku izognemo). V veliki skledi razžvrkljamo jajca, dodamo mleko, ščepec soli in sir. Premešamo in zmesi dodamo tudi popečene gobice in kuhano špinačo. Jajčno zmes vlijemo v pekač in pri tem zapolnimo le 3/4 odprtinic za mafine. Položimo v pečico in pečemo približno 25 minut. Pečene mafine ohladimo in jih šele nato odstranimo iz pekača. Dober tek!

V. J.

Foto: Appetite for Energy

1.jpg