Recept za polnozrnati jabolčni kolač

22. 12. 2015 // Lifestyle / Kulinarika

Naj te dni iz vaše kuhinje zadiši po slastnem polnozrnatem jabolčnem kolaču, ki bo v trenutku izginil s krožnikov.

Sestavine:

  • 300 g polnozrnate moke,
  • 180 g neobdelanega trsnega sladkorja,
  • 140 g sončničnega olja,
  • vrečka čaja Okusi zime znamke L'Angelica,
  • lupina ene limone,
  • 2 rdeči jabolki,
  • vrečka kvasa,
  • bel sladkor,
  • cimet.

Priprava

Zavrite vodo in dodajte vrečko čaja Okusi zime. Čaj pustite stati 5 minut in ga ohladite. V skledi zmešajte moko in kvas. Naribajte limonino lupino in jo dobro zmešajte skupaj z maso. V mešalnik vlijte mlačen čaj, prilijte olje in mešajte pol minute. Tekočino zlijete v posodo z maso ter z leseno kuhalnico vse skupaj dobro premešajte. Jabolka narežite na drobne koščke in jih dodajte v maso. Maso dobro premešajte. Pekač obložite s papirjem za peko in vanj vlijte maso. Pecite 40 minut na 180 °C. Z zobotrebcem preverite, če je testo že suho, sicer pustite kolač v pečici še 5 minut. Kolač posujte s sladkorjem in cimetom ter ga še toplega postrezite skupaj s skodelico čaja Okusi zime.

Foto: Savorynothings

screen_shot_2015-12-20_at_23_01_14.jpg