Recept za najslajšo valentinovo jagodno pito

12. 2. 2016 // Lifestyle / Kulinarika

Najlepša in najslajša jagodna pita iz srčkov? Prodano! Tukaj je recept za sladko jagodno pito, ki je kot nalašč za letošnji Galentines day oziroma valentinovo. ;)

Za najslajšo jagodno pito iz srčkov, ob kateri se vam bo stopilo srce, potrebujete:

3-4 skodelice jagod, narezanih na koščke

odmrznjeno zamrznjeno listnato testo

1/2 skodelice sladkorja

1/2 skodelice vode

​3 žlice koruznega škroba

1 jajce

sladkor v prahu za posip.

Priprava:

Pečico ogrejte na 180 stopinj. V skodelico stresite narezane jagode in jih prekrijte s sladkorjem. V srednji kozici zavrite vodo, koruzni škrob in sladke jagode. Pustite vreti približno 5 minut. Medtem z enim delom razvaljanega testa obložite pekač za pite, iz drugega razvaljanega listnatega testa pa izrežite prikupne srčke - pri tem si pomagajte z modelčkom za piškote v obliki srca. Ohlajeno jagodno mešanico vlijte v s testom obložen pekač. Eno stran izrezanih srčkov premažite z razžvrkljanim jajcem, ki mu dodate nekaj vode. Nato srčke enega za drugim položite na rob pote in nadaljujte proti notranjosti pite (pri tem se zgledujte po fotografiji v galeriji). Celotno pito premažite z razžvrkljanim jajcem in jo položite v pečico. Pecite približno 40 minut. Pečeno pito posujte s sladkorjem v prahu. Mmm, dober tek!

M.V.

Foto: Missbuttercup

6.jpg2.jpg