Recept: Najboljša jesenska jabolčna pita

26. 10. 2022 // Lifestyle / Kulinarika

Čas je, da v vašem domu zadiši po jeseni!

Jabolčna pita je tipična jesenska sladica, ki v naš dom prinese čarobni vonj po bližajočih se praznikih in vsaj za trenutek magično poveže drugače vse preveč zaposlene družinske člane. Priprava jabolčne pite je nadvse preprosta in vam ne bo vzela veliko časa, nad rezultatom pa ne boste presenečene le ve, ampak tudi vaši najdražji.

Za slastno jabolčno pito potrebujete:

Sestavine za testo:

350 g bele moke

180 masla (kokosovega masla)

100 g sladkorja

1 jajce

½ vrečke pecilnega praška

ščepec soli.

Vse sestavine za testo stresite v večjo posodo in mesite toliko časa, da dobite enotno zmes, ki se ne prijema več vaših dlani in prstov. Testo naj vsaj 15 minut počiva v hladilniku.

Sestavine za nadev:

1 kg (domačih) jabolk

50 g sladkorja

cimet

po želji pest rozin, mandljev, ...

Medtem ko testo počiva v hladilniku, olupite jabolka ter jih nastrgajte. Dodajte ostale sestavine ter vse skupaj dobro premešajte.

2/3 testa razporedite po okroglem modelu za pite in ga obložite z nadevom. Iz preostalega testa oblikujte trakove in z njimi pokrijte nadev v obliki mreže. Pecite pri temperaturi 200 stopinj C dobre pol ure. Dober tek!

P. s. v kolikor ste v kuhinji rade še posebej ustvarjalne, preverite ta video, ki prikazuje postopek dekoriranja najlepše jesenske pite!

V. J.

Foto: In Style / Wallflower Kitchen

screen_shot_2018-09-25_at_10_05_12.jpg