Ko v kuhinji zadiši po indijskih začimbah ...

22. 11. 2020 // Lifestyle / Kulinarika

Ta vikend se razvajajmo se z indijsko hrano, ki z žgačkljivimi začimbami predrami vse naše čute.

Za domač kari iz bučk in čičerike potrebujemo:

olje

3 žlice rumene curryjeve paste

1 veliko čebulo

2 stebli limonske trave

1 kg bučk

300 ml zelenjavne jušne osnove

pločevinko kokosovega mleka

pločevinko čičerike

pločevinko leče

Navodila za pripravo:

Bučke operemo in narežemo na kocke. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Čičeriko speremo in odcedimo. Limonsko travo operemo in narežemo na trakce. V veliki ponvi na nekaj žlicah olja prepražimo čebulo, curryjevo pasto in limonsko travo. Dodamo bučke in dobro premešamo. Pražimo dve minuti, nato prilijemo jušno osnovo in kokosovo mleko. Ko zavre, dodamo čičeriko in lečo ter znižamo ogenj. Po okusu solimo in kuhamo še približno 10 minut. Curry postrežemo z rižem oziroma naanom.

V. J.

Foto: Unsplash / Natural Chef Carolyn Nicholas

natural-chef-carolyn-nicholas-ojposw2cpno-unsplash.jpg