Juha iz sladkega krompirja s kokosom

28. 3. 2015 // Lifestyle / Kulinarika

Potrebujemo:

1 žlica olivnega olja

1 čebula, nasekljana

1 žlička tajske curry zelene ali rdeče paste

1l zelenjavne jušne osnove

½ pločevinke kokosovega mleka

pest svežega koriandra, nasekljanega

750g sladkega krompirja, narezanega na kocke

indijski kruh za prilogo

Priprava:

V globoki ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo. Po približno 5-ih minutah dodamo curry pasto, premešamo in po eni minuti dodamo še kocke sladkega krompirja. Premešamo in prilijemo jušno osnovo. Kuhamo dokler se koščki sladkega krompirja ne zmehčajo. Ponev odstranimo z ognja, mešanici prilijemo kokosovo mleko in dodamo polovico koriandra. Premešamo in počakamo 5 minut, da se juha malce ohladi. Juho nato zmeljemo s paličnim mešalnikom in prelijemo v globoke krožnike. Posujemo s svežim koriandrom in postrežemo s toplimi naan kruhki.

M.V.

Foto: Blossomjar

1.jpg