Upoštevajte te nasvete za urejanje prostora in privabite obilje v svoje življenje!


Upoštevajte nasvete za urejanje prostora, ki jih najdete v nadaljevanju in na super simpatičnem blogu Merryfullife, ter privabite obilje v svoje življenje!

Tako kot v vas samih tečejo energije, tečejo tudi znotraj vašega doma. Pravilno urejen dom bo v vaše življenje privabil obilje in vplival tudi na vaše dobro počutje. Več o tem v nadaljevanju in na svojem blogu Merryfullife piše svetovalka in coach, ki povezuje znanje zahodnega in vzhodnega sveta, Marijana Đukanović - Merry.

Tokrat nam Merry predstavlja osnove hindujske znanosti Vastu, ki uči o povezanosti vsega z vsem. Človeka z ostalimi živimi bitji, z naravo in prostorom. Vse to znanje pa nato umešča v sam prostor, naš dom ali poslovni prostor. Hindujska znanost naj bi bila predhodnik nam bolj poznanega Feng shui-ja, ki prav tako govori o urejanju prostora. Glavna razlika je v tem, da vastu temelji na znanosti medtem ko feng shui temelji na lokalnih geografskih razmišljanjih in tradicijah. Vastu spada pod vede, 4-5 tisoč let stara znanja, ki so se prenašala s skriptami, zapiski itd. in vsebujejo sveta znanja o duhovnosti, astrologiji, yogi, ayurvedi itd.

Kaj je najbolj pomembno pri urejanju doma po načelih Vastu-ja?

Prana, življenjska energija, ki teče po prostoru, naj bi bila v ravnovesju. Z osnovno analizo prostora se tako ugotovi ali je prostor sam v skladu z naravnimi ritmi. Ko dodamo v prostor še človeka, slika postane še bolj kompleksna. Z osnovnimi načeli, ki jim Vastu znanost sledi, ugotovimo, koliko smo kot človek v skladu z naravnimi ritmi v prostoru. Nato dodamo še okolico, ki nam k vsemu doda še mnoge vidike analize.

Zakaj je pri Vastu-ju pomembno znanje Djotiša (vedske astrologije)?

Če želimo delati še bolj natančno analizo samega prostora in v njem vključiti človeka samega, je potrebno pridobiti rojstne podatke osebe. Pri Vastu-ju je pomembna astrologija in le s spomočjo Djotiša lahko izračunamo točne energijske tokove ter točke človeka, ki tečejo in bivajo v prostoru samem.

Z Vastu-jem do boljše pretočnosti navzven in posledično navznoter?

S pomočjo Vastu-ja se najprej lotimo sprememb, ki se dogajajo zunaj nas: v domu, okolici, pisarni itd. Slednje je velikokrat tudi lažje kot pa če začnemo takoj vrtati po svoji notranjosti. S pomočjo Vastu-ja omogočamo nemoten pretok življenjske energije, prane, ki posledično vpliva tudi na boljši pretok znotraj nas.

Več pa na Merryfullife! :)

Foto: MyDomaine

1.jpg