Dekor, po katerem hrepenimo to pomlad


Ko gre za lepe stvari, je mati narava pravi ustvarjalni genij. Nič čudnega torej, da večina oblikovalcev in dekoraterjev ideje krade ravno iz narave - ali pa si vsaj izposodi njene odpadke. Za to ne potrebujejo diplome, dovolj bo že nekaj navdiha z Instagrama ali Pinteresta. Vseeno pa je pri okrasitvi domovanja z naravnimi elementi potrebno upoštevati nekatere nasvete ...

Ne jemljite preveč

Poslušajte svojo intuicijo in iz narave nikoli ne jemljite preveč.

Zaščitite svoje telo

Pri iskanju naravnih dekorativnih elementov nosite zaščitne rokavice in dolge hlače. Bršljan in nekatere druge rastline rade dražijo kožo.

Ne vdirajte

Izogibajte se zasebni lastnini in se zavedajte vseh zakonov, ki prepovedujejo odstranjevanje avtohtonih snovi. Zavedajte se tudi nenapisanih zakonov nekega kraja - ponekod premikanje vulkanskih kamnov na primer ni zaželjeno (Havaji).

Odpravite napake v svojih najdbah

Ko prinesete svoj ulov domov, ga pred uporabo temeljito očistite, saj se boste le tako znebili pršic, pajkov in podobnih nezaželenih nepridipravov.

Pazite na strupene rastline

Tudi nabiranje cvetlic je lahko nevarno. Oleander je tako lep, da ga svojim dragim v dar prinesejo številni moški. Pri tem se ne zavedajo, da je to smrtonosna grmičasta rastlina s strupenimi listi, cvetovi, stebli, vejami in semeni.

V. J.

Foto: Unsplash

vojtech-bartonicek-gfqmwwmfqnu-unsplash.jpgVojtech Bartonicekmarine-sintes-oox5ucnto0i-unsplash.jpgFoto: Marine Sintes