Je piling Kylie Skin v resnici škodljiv?

15. 5. 2019 // Lepota / Novosti

Po tem, ko je Kylie Jenner razkrila vsebino prve kolekcije produktov za nego kože Kylie Skin, je na internetu završalo. Poznavalke in navdušenke nad lepoto in kozmetičnimi proizvodi so namreč na Twitterju in ostalih socialnih omrežjih izpostavile njen piling za kožo, ki vsebuje orehove koščke. Primerjajo ga s pilingom znamke St. Ives, ki prav tako vsebuje orehove koščke in kožo na dolgi rok dejansko uniči. Ostri delčki namreč v koži povzročijo mikro odprtinice, ki uničijo zgornji sloj kože.

Posledice tovrstne 'nege' so: vneta, razdražena koža, popokane kapilare, nečistoče in ostale neprijetnosti, ki se jih s pilingom drugače želimo znebiti. Kontroverzni piling je leta 2017 pristal celo na sodišču. Več o tem si lahko preberete tukaj, tukaj pa preverite eno od Twitter objav, ki prav tako obrazloži posledice uporabe tovrstnih 'naravnih' pilingov. Pa še naš nasvet - če želite kožo spilingirati, za to raje uporabite produkte z AHA kislinami in retinolom.

P.s. Kylie v videu v nadaljevanju sicer pravi, da njen piling za razliko od ostalih ni grob. Ji verjamete? Mi ji ne bi povsem zaupali ...

V. J.

Foto: Hypebae

1.jpg