Skoči do pretekle sekcije Pojdi na naslednjo sekcijo
komentiraj « Frizure

POLEPŠAJTE FRIZURO S PRAMENI!

Poletje je odličen čas za eksperimentiranje s prameni, še posebej svetlimi ali barvnimi

Prameni so ena od stvari, ki ne gredo nikoli popolnoma iz mode. Radi jih imamo, ker z njihovo pomočjo lahko dramatično spremenimo videz, pa vendarle na nek način vseeno ostanemo zvesti svoji naravni barvi las. Če si naredimo pramene, je to manj drastičen ukrep, kot da bi povsem spremenili barvo las. Obenem pa prameni poživijo prav vsak izgled, na temnih ali svetlih laseh.

K odločitvi za pramene nas torej najprej napelje želja po spremembi, vendar ne preveč radikalni. Kar se v smislu trendov spreminja, je debelina pramenov (nekaj časa so bili zelo modni tanki prameni, nato debelejše obarvani) ter stopnja in barva posvetlitve. Za drzen in glamurozen videz si recimo lahko še vedno privoščimo močne barve pramenov, kot to počne Katy Perry (zgoraj na sliki).

Svetli prameni so zelo primerni za vse, saj nežno posvetlijo lase, ne da bi ti delovali umetno. V primerjavi s celostnim beljenjem lasem ne škodijo toliko in so primerni za vse barve las. Pri zvezdnicah so zelo priljubljeni barvni prameni, ki spominjajo na morje, sonce in poletne počitnice na plaži. Da bi pričarali takšen učinek v laseh, se barva nanese na lase z metodo slikanja s čopičem. Tako ni ostrih barvnih prehodov, barva pa deluje povsem naravno.

Katy Perry s pobeljenimi lasmi in roza prameni

Barvni prameni se odlično skladajo tudi s kratko črno obleko, so nas poučili pri Schwarzkopf Professional. Če se za barvne pramene odloči blondinka, naj nikar ne pretirava z barvo, pravijo. Priporočajo, da si namesto velikega števila pramenov omislijo samo nekaj barvnih pramenov. Čim bolj so lasje svetli, tem intenzivnejši je učinek.

Odličen primer je recimo pevka Carrie Underwood (na sliki zgoraj), ki se je odločila za ekscentrično rožnato barvo, ki tvori čudovit kontrast blond barvi las.

Stilska ikona Alexa Chung (spodaj) pa se je odločila za rdeče barvne pramene, ki nežno dopolnijo njeno pričesko v stilu boba z dolžino las do ramen in osnovno rjavo barvo.

Ne le poleti, ampak tudi v drugih sezonah je zelo priljubljen videz pričeske, ki spominja na sonce, morje in poletno plažo. Ni ga čez zlate pramene - kot da bi se lasje nežno potopili v sončno svetlobo. Sodobni trend je barvanje pramenov v različnih barvnih odtenkih, ki ustvarijo naraven videz, so nas poučili pri Schwarzkopf Professional. Proizvajalci so se temu trendu prilagodili in razvili barve, ki združujejo več različnih, a medsebojno usklajenih barvnih nians. Zato je barvanje pramenov preprosto in ne zahteva posebnih priprav. Zlahka se ga lotite tudi doma.

Igralka Salma Hayek je denimo videti, kot da bi imela sonce v laseh, ne glede na letni čas. Ima pričesko v stilu 'dip & dye', pri čemer so lasne konice rjavo pobarvane, lasišče pa je nekoliko temnejše barve. Omislila si je barvne pramene v zlati blond, ki pričarajo poletje v laseh.

Na temno rjavih in črnih laseh tudi zelo kričeče barve skorajda ne pridejo do izraza, delujejo lahko precej medlo. Če si temnolaska želi živahnih rožnatih, rdečih ali zelenih barv v laseh, naj izbrane sekcije las predhodno pobeli, da bodo lasje bolje sprejeli barvo, svetujejo mojstri iz Schwarzkopf Professional. Po beljenju posameznih pramenov naj na te pramene nanese želeno barvo.

R'n'B pevka Teyana Taylor (slika zgoraj) si je omislila živahne pramene v zelo ekstravagantnem stilu. Posvetlila je samo lasne konice in jih nato pobarvala v vijolično.

 

Po barvanju ohranite pramene lepe in obstojne: to dosežete z uporabo proizvodov, ki so tudi sicer namenjeni barvanim lasem. Matrix Biolage Color Care linija je navdih poiskala v orhidejah, ki imajo briljanten barvni  sijaj,  ki  nikdar  ne  zbledi.  V  obdobju  cvetenja  ohranijo  svojo  barvo zaradi zaščite flavonoidov, ki delujejo kot  UV  ščit.  Na voljo so šampon za nego barvih las, balzam, intenzivna maska in zaščitni sprej.

Tudi negovalna kolekcija lasne kozmetike Schwarzkopf Professional - BONACURE COLOR FREEZE bo z unikatno formulacijo poskrbela za 100% barvni sijaj & maksimalno barvno intenzivnost vse od korena do konice las do naslednjega obiska v frizerskem salonu.

Za konec še nasvet: s prameni ravnajte enako skrbno kot s sveže pobarvanimi lasmi. To pomeni, da jih ne smete izpostavljati klorirani vodi, barvajte pa se vsaj tri tedne pred načrtovanim dopustom ob morju, še bolje, da to naredite po dopustu. Priporočamo vam, da lase pred odhodom na prosto, še posebej na sončen dan, zaščitite z ustreznim izdelkom za lase, ki vsebuje UV-zaščito.

Tako kot za kožo, je tudi za lase sonce nevarno, saj povzroča poškodovanje vlaken, dehidracijo las, izgubo barve in sijaja ter poveča občutljivost las in lasišča. Uporabite izdelke kot so ti iz linije Kérastase Soleil, da zaščitite lase in ohranite lepo barvo novih pramenov.

 

Dragica Sušnik

Foto: splet in proizvajalci

tagi: , , , , , , ,
Objavljeno 04.08.2012. ob 18:30
Objavi na  
Pošlji prijatelju »
RSS komentarji Dodaj komentar

Prosimo, Registrirajte se i prijavite se za komentiranje.